- 50 dkg csirkecombfilé
- 25 dkg száraztészta
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- 1 mokkáskanálnyi fehérbors
- só
A tésztát enyhén sós vízben főzd fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A húst mosd át alaposan, sózd be, majd darabold egységes méretűre. A bacont egy kis olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a húst, és pirítsd meg. A tejszínt keverd össze a fokhagymával, a szerecsendióval és a fehérborssal, keverd a már készre pirult húshoz, párat keverj rajta, és zárd el alatta a gázt.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, terítsd szét benne a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. A tetejét szórd meg sajttal - ha kevesled, reszelj még hozzá -, majd dugd be a sütőbe az egészet, körülbelül 10-15 perc alatt elkészül. Tálaláskor, ha van kedved, egy kis frissen szedett citromfüvet keverj hozzá!
. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni! Puha kis labdát kell, hogy kapjunk, ha száraz, akkor adju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük a sós vízben, majd leszűrjük és hőálló edénybe rakjuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejszínnel és a zöld fűszerekkel. Ezt követően leöntjük vele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, de arra vigyázz, hogy ne legyen meleg. Keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jócskán megemelkedik. A...
Elkészítési idő: 11/2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom, kevés olajon meg dinsztelem.Ha kész a hagyma hozzá adom a darált húst.Fehéredésig pirítom.Közben még pirul megfőzöm a spagettit.Ha megpirult a darált hús hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű