- 50 dkg csirkecombfilé
- 25 dkg száraztészta
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- 1 mokkáskanálnyi fehérbors
- só
A tésztát enyhén sós vízben főzd fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A húst mosd át alaposan, sózd be, majd darabold egységes méretűre. A bacont egy kis olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a húst, és pirítsd meg. A tejszínt keverd össze a fokhagymával, a szerecsendióval és a fehérborssal, keverd a már készre pirult húshoz, párat keverj rajta, és zárd el alatta a gázt.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, terítsd szét benne a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. A tetejét szórd meg sajttal - ha kevesled, reszelj még hozzá -, majd dugd be a sütőbe az egészet, körülbelül 10-15 perc alatt elkészül. Tálaláskor, ha van kedved, egy kis frissen szedett citromfüvet keverj hozzá!
A tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg ra...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chilit lepirítjuk a hússal, fűszerezzük, apróra vágott bazsalikom és petrezselyem is mehet rá, majd felöntjük vízzel. Citromlé is mehet rá. Ha puha a hús, tegyük bele a...
Elkészítési idő: 45 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert 4 dl langyos tejben. A tálba tesszük a többi hozzávalót is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Dagasztás közben figyeljük a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű