- 50 dkg csirkecombfilé
- 25 dkg száraztészta
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl tejszín
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- 1 mokkáskanálnyi fehérbors
- só
A tésztát enyhén sós vízben főzd fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A húst mosd át alaposan, sózd be, majd darabold egységes méretűre. A bacont egy kis olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a húst, és pirítsd meg. A tejszínt keverd össze a fokhagymával, a szerecsendióval és a fehérborssal, keverd a már készre pirult húshoz, párat keverj rajta, és zárd el alatta a gázt.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, terítsd szét benne a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. A tetejét szórd meg sajttal - ha kevesled, reszelj még hozzá -, majd dugd be a sütőbe az egészet, körülbelül 10-15 perc alatt elkészül. Tálaláskor, ha van kedved, egy kis frissen szedett citromfüvet keverj hozzá!
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és együtt pirítjuk őket. Amikor már megpirultak hozzáadjuk a darált húst, “fehére...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztből és 4 tojásból nokedlit készítünk a szokott módon. Ha kész leszűrjük és tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük. A tejfölt a másik 4 tojással, némi sóval borssal kikeverjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesa szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük -lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel -egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: NehézA túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojás sárgáját, a kikapart vaníliamagot, a porcukrot és a lisztet. Alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét habosra keverjük, és ezzel laz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű