- 1 csomag lasagne tésztalap;
a raguhoz:
- 50 dkg darált hús,
- 1 hagyma,
- 2-3 db sárgarépa,
- 1-2 db fehérrépa,
- fél zeller,
- 1 konzerv darabolt paradicsom,
- 1 kicsi paradicsom püré,
- ketchup,
- olaj,
- só,
- bors,
- oregánó,
- rozmaring,
- fokhagyma;
a besamelhez:
- 5 dkg vaj,
- 5 dkg liszt,
- 8 dl tej,
- só,
- szerecsendió,
- reszelt sajt
Zöldségek: Megtisztítom a zöldségeket, felvágom és olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darabolt paradicsomot és egy kis vizet. Megpárolom, ha puha, összeturmixolom.
Husi: A hagymát felvágom, megdinsztelem, hozzáadom a husit és puhára főzöm. Ha kész, összekeverem a leturmixolt zöldségekkel, adok hozzá paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Összeforralom.
Besamel: A vajat felolvasztom, kanalanként hozzáadom a lisztet és a tejet. Addig főzöm kis lángon, míg be nem sűrűsödik. Teszek bele szerecsendiót.
Rétegek: Egy tűzálló tálat kikenek vajjal. A rétegek így következnek: besamel, tészta, ragu, reszelt sajt….. Ezt addig ismételem, míg el nem fogynak a hozzávalók. (3-4 réteg). A tetejére besamelt teszek, arra vajdarabkákat és reszelt sajtot. 180-200 fokon 45-60 percig sütöm.
A padlizsánokat vékonyan felszeletelem, lesózom és egy szűrőtálba teszem egy órára, hogy kieressze a nedvességet, majd szárazra leitatom papírtörlővel. Egy jénaitálba szórom a gnoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNUDLI Nudli a nagy kedvenc, meg a szilvás gombóc és a túrós, mindig az ami éppen előttem van! Prézlivel vagy mákkal szórva, töltve vagy sem…mindegy csak jó sok legyen. Most...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű