- 1 csomag lasagne tésztalap;
a raguhoz:
- 50 dkg darált hús,
- 1 hagyma,
- 2-3 db sárgarépa,
- 1-2 db fehérrépa,
- fél zeller,
- 1 konzerv darabolt paradicsom,
- 1 kicsi paradicsom püré,
- ketchup,
- olaj,
- só,
- bors,
- oregánó,
- rozmaring,
- fokhagyma;
a besamelhez:
- 5 dkg vaj,
- 5 dkg liszt,
- 8 dl tej,
- só,
- szerecsendió,
- reszelt sajt
Zöldségek: Megtisztítom a zöldségeket, felvágom és olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darabolt paradicsomot és egy kis vizet. Megpárolom, ha puha, összeturmixolom.
Husi: A hagymát felvágom, megdinsztelem, hozzáadom a husit és puhára főzöm. Ha kész, összekeverem a leturmixolt zöldségekkel, adok hozzá paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Összeforralom.
Besamel: A vajat felolvasztom, kanalanként hozzáadom a lisztet és a tejet. Addig főzöm kis lángon, míg be nem sűrűsödik. Teszek bele szerecsendiót.
Rétegek: Egy tűzálló tálat kikenek vajjal. A rétegek így következnek: besamel, tészta, ragu, reszelt sajt….. Ezt addig ismételem, míg el nem fogynak a hozzávalók. (3-4 réteg). A tetejére besamelt teszek, arra vajdarabkákat és reszelt sajtot. 180-200 fokon 45-60 percig sütöm.
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót és lassan öntsük fel vízzel. Adjunk hozzá olívaolajat és gyúrjunk belőle tésztát néhány percig, amíg a tészta puha és rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: Könnyű