Tészta:
* 1kg liszt
* 5dkg élesztő
* 22 dkg cukor
* 4 dl tej
* 14 dkg olvasztott vaj
* 2 van. cukor
* 2 tojás sárgája
Töltelék:
* 3 ek kakaópor
* 10 dkg porcukor
Kenéshez:
* 1 ek töltelék
* 0,25 dl tej
* Az élesztőt felfuttatjuk a tejben1 ek cukorral.A liszthez adjuk a cukrot,a vaniliás cukrot,tojás sárgát,olvasztott vajat és a fefuttatott élesztőt.
* Alaposan kidagasztjuk.1 órát kelsztjük.Kelés után lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk,és meg kenjük alaposan olvasztott margarinnal,majd rászórjuk egyenletesen a kakaós porcukrot.
* Feltekerjük mint a bejglit,és 16 részre el vágjuk,minden karikát egy picit le nyomkodunk.Tepsibe egymástól távolabb rakjuk. Előmelegitett sütőben meg sütjük, félidőben kivesszük a sütőből,és forró kakaós cukros tejjel lekenjük.Picit hűlni hagyjuk.Porcukrozzuk
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összek...
Elkészítési idő: Kb 40 perc Nehézség: KönnyűA leveles minden tészta királya, a legelőkelőbb péksütemények alapanyaga. Könnyű és súlyos, réteges, roppanós és puha, nedves és száraz érzetek tökéletes keveredése. Sósan, édesen,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a szokásos módon felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleteszem az élesztőt, a sót, a cukrot és a tejfölt. Összegyúrom, ha szükséges, még tejet adok ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször előkészítjük a főtt krumplit: meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. A langyos tejhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig álln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű