15 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 ek méz
8 dkg dió (darált)
1 db tojás
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
2 dl tejföl
1 db alma
1 kk fahéj
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
A tojást, mézet és a cukrot mixerrel habosra keverjük.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük és a többi hozzávalókkal együtt a tojáshoz adjuk, és elkeverjük.
A muffinformát kivajazzuk, és megtöltjük 3/4-ig.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük a tetejét, majd mindegyiket belemártjuk, reszelt sajtba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntse a sűrített,tejet egy jól zárható konzerves üvegbe és szorosan csavarja rá a tetejét. Tegye vízfürdőbe, a víz épp a tető alá érjen, és főzze 3 órán keresztül. Tegye egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk. A gyümölcsöt összeforgatjuk a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Kisebb hőálló tálba tesszük a gyümölcsöt. A vajat, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk és kikent barackmag formában előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Krém: 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű