15 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 ek méz
8 dkg dió (darált)
1 db tojás
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
2 dl tejföl
1 db alma
1 kk fahéj
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
A tojást, mézet és a cukrot mixerrel habosra keverjük.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük és a többi hozzávalókkal együtt a tojáshoz adjuk, és elkeverjük.
A muffinformát kivajazzuk, és megtöltjük 3/4-ig.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
A zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd kis szünet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomlisztet szitáljuk le. dagasztógépbe mérjük bele, hozzáadom a szoba hőmérsékletű margarint, bekapcsolom a dagasztógépet, egy kicsit összejáratom a lisztet a margarinnal. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű