6 fej vöröshagyma
25 dkg liszt
2,5 dl ásványvíz
1 tojás
csipetnyi sütőpor
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta lehűljön. A hagymakarikákat beleforgatjuk a hideg tésztába, a felesleget hagyjuk lecsöpögni róla és forró olajban kisütjük. A hagymát el kell lepje az olaj, hogy egyenletesen süljön. Ha a hagymakarikák aranybarnára sültek, kivesszük őket, papírtörlőre tesszük és fűszerezzük.
Hagyma A hagymafélék (zöld-, lila-, vörös) egyes hatóanyagai nyersen hasznosulnak jobban, mások pedig főzéssel. Szóval, hogy ha hagymát hagymával eszel, mint Kabos Gyula a híres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű