6 fej vöröshagyma
25 dkg liszt
2,5 dl ásványvíz
1 tojás
csipetnyi sütőpor
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta lehűljön. A hagymakarikákat beleforgatjuk a hideg tésztába, a felesleget hagyjuk lecsöpögni róla és forró olajban kisütjük. A hagymát el kell lepje az olaj, hogy egyenletesen süljön. Ha a hagymakarikák aranybarnára sültek, kivesszük őket, papírtörlőre tesszük és fűszerezzük.
Az élesztőt a tejben felfuttatom, hozzákeverem a vizet. A liszthez hozzákeverem cukrot, és az élesztős oldattal eldagasztom, közben az olajat is hozzáadom. Ha a tészta kész, 4 ci...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA csirkemellet csíkokra vágjuk, majd olívaolaj, csirke fűszersó, só, bors, szójaszós keverékével bepácoljuk. Hagyjuk állni legalább egy félórát. Közben megpároljuk a felaprított vö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejet a vízzel felforrósítjuk, majd beletesszük a többi hozzávalót és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető vagy anélkül is. Egyszerű, gyors, táplá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a sajtkrémmel, az apróra kockázott hagymával, tejföllel, fokhagymával és ízlés szerint fűszerezzük. Paradicsommal, uborkával, paprikával, póréhagymával d...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű