menu

Családireceptkönyv.hu

Cirmos tarja


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja
3 közepes db burgonya
2 közepes db lilahagyma
2 közepes db paradicsom
1 közepes db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
15 dkg gomba
15 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:


Héjában, sós vizében megfőzzük a krumplikat, majd felkarikázzuk, felszeleteljük a hagymát, paradicsomot, gombát és a paprikát is.
Forró serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk a tarját, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha így elő van készítve az összes hozzávaló, kivajazunk egy jénait vagy valami mélyebb agyagedényt. Nekem volt szerencsém beszerezni egy csodaszép mázas cserépedényt erre a célra. Látványra is sokkal remekebb az étel. Na, ha megvan a vajas edényünk, rakjuk bele rétegesen a hozzávalókat. Krumplival kell kezdeni és befejezni. Én így rétegeztem: krumpli-hagymakarikák-paprikakarikák-hús-füstölt szalonna-hagyma-paradicsomkarika-gomba-krumpli. Minden réteget megsózunk, borsozunk. A zöldségek sok sót felvesznek, mire igazi finomak lesznek.
Az összeállítás után ezt a színes, cirmos kupacot lefedjük, és berakjuk a sütőbe több mint két órára. Két óra elteltével levesszük a fedőt, és még maradt fél órája pirulni egy kicsit.
sütési hőfok: 180°C

Trükkök, tippek, praktikák:


Ne sajnáld tőle a fűszereket, mert nem lesz olyan finom. A sütési időt sem szabad tőle sajnálni, mert nem lesz puha a hús.

Cirmos tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kisinóci lucskos-babos káposzta, vadhúsos gombóccal
Kisinóci lucskos-babos káposzta, vadhúsos gombóccal

A szalonnát kockázzuk, zsírjára sütjük, majd a fél karikára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra aprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: debovszkij
Chili con carne
Chili con carne

1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk. 2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk 3. Beletesszük a fűszereket és a l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt kb 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a paradicso...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés tejbegríz
Bögrés tejbegríz

A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni. Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett tíz-tiz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk