Családireceptkönyv.hu

Csirke pataki tálban burgonyával


Írta:

Elk. idő: 150 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 konyhakész csirke
60 dkg burgonya
1 közepes narancs
3 kis sárgarépa
2 alma
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 borókabogyó
1 ek vaj

Elkészítés:


A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk. A kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárgarépát a felszeletelt hagymával és fokhagymával enyhén sózzuk, borsozzuk majd összekeverjük 2 borókabogyóval.
A pataki tálat 20 percre vízbe áztatjuk. A tál aljára vékony rétegben teszünk a zöldségekből és az apróra vágott almából. Ennek a tetejére tesszük a csirkét, amit csak sózunk, és borsozunk.
A narancsot kettévágjuk, és a csirke fölött megnyomjuk, hogy a leve a csirkére csöpögjön. Facsarunk narancslevet a csirke hasába is, majd a két fél narancsot betesszük a hasüregbe 2 borókabogyóval együtt. A zöldségek és az alma maradékát eloszlatjuk a csirke körül. Majd az edény tetejét rátesszük, és mehet a sütőbe.
2-2,5 órát sütjük, 1,5 óra után egy nagyon pici vajat kenhetünk a csirke felső részére. Az utolsó fél órában fedő nélkül süssük, hogy megpiruljon.

Csirke pataki tálban burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés padlizsántorta
Csirkés padlizsántorta

A padlizsánt felkarikázzuk, besózva, hagyjuk 20 percig. Papírtörlővel letöröljük/leitatjuk a padlizsánkarikákat. A csirkét felszeleteljük, befűszerezzük sóval, oregánóval és bazs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
ZÖLDBORSÓS CSIRKESZÁRNY PÁROLT RIZZSEL
ZÖLDBORSÓS CSIRKESZÁRNY PÁROLT RIZZSEL

a rizst puhára pároljuk ízlés szerint sózva,,,,vöröshagymát kockára vágva az olajon pároljuk majd beletesszük a csirkeszárnyakat fűszerezzük kevés vízzel felöntve félig főzzük meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ínyenc csirkeszárnyak
Ínyenc csirkeszárnyak

Száraz serpenyőben pirítsd meg a koriandermagot és a római köményt, így még intenzívebben kijön az aromájuk. Majd őröld meg mozsárban, vagy kávédarálón. Keverd össze a többi hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Sült liba szárny burgonyával sütve
Sült liba szárny burgonyával sütve

A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk. A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk