1 marék dió
3 teáskanál áfonyadzsem
2 dkg étcsokoládé (70-80 %-os)
3 ek búzakorpa
3 ek zabpehely
0.5 dl szójatej
20 ml növényi tejszín
Az étcsokit a szójatejben felolvasztjuk. (Nem vagyok híve a mikrózásnak, de abban 1 perc alatt megoldható, és nem kell plusz edényt összemaszatolni)
Hozzáadjuk a búzakorpát és a zabpelyhet. Összekeverjük.
Kicsit kevergetjük, ha kérnek még folyadékot, akkor adjunk hozzá szójatejet. Krémes állagot kell kapnunk.
Rákanalazzuk a lekvárt.
Mozsárban kicsit összetörjük a diót, rászórjuk.
A tetejére tejszínhabot nyomunk. Ezek után megnyugtatjuk magunkat, hogy de hisz ez egészséges, és a csoki serkenti az agyműködést :D.
Persze az összetevők ízlés szerint módosíthatóak: puffasztott rizzsel, mogyoróval, mandulával, más lekvárral...végtelen a variációk száma!
A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő:--Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. --Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. --...
Elkészítési idő: 30