1 marék dió
3 teáskanál áfonyadzsem
2 dkg étcsokoládé (70-80 %-os)
3 ek búzakorpa
3 ek zabpehely
0.5 dl szójatej
20 ml növényi tejszín
Az étcsokit a szójatejben felolvasztjuk. (Nem vagyok híve a mikrózásnak, de abban 1 perc alatt megoldható, és nem kell plusz edényt összemaszatolni)
Hozzáadjuk a búzakorpát és a zabpelyhet. Összekeverjük.
Kicsit kevergetjük, ha kérnek még folyadékot, akkor adjunk hozzá szójatejet. Krémes állagot kell kapnunk.
Rákanalazzuk a lekvárt.
Mozsárban kicsit összetörjük a diót, rászórjuk.
A tetejére tejszínhabot nyomunk. Ezek után megnyugtatjuk magunkat, hogy de hisz ez egészséges, és a csoki serkenti az agyműködést :D.
Persze az összetevők ízlés szerint módosíthatóak: puffasztott rizzsel, mogyoróval, mandulával, más lekvárral...végtelen a variációk száma!
A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsinket vajjal kenjük ki.A két fajta kekszet daráljuk le a diót törjük durvára,vagy darálva is hozzáadhatjuk majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot keverjük össze .A vajat olvasszu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű