1 marék dió
3 teáskanál áfonyadzsem
2 dkg étcsokoládé (70-80 %-os)
3 ek búzakorpa
3 ek zabpehely
0.5 dl szójatej
20 ml növényi tejszín
Az étcsokit a szójatejben felolvasztjuk. (Nem vagyok híve a mikrózásnak, de abban 1 perc alatt megoldható, és nem kell plusz edényt összemaszatolni)
Hozzáadjuk a búzakorpát és a zabpelyhet. Összekeverjük.
Kicsit kevergetjük, ha kérnek még folyadékot, akkor adjunk hozzá szójatejet. Krémes állagot kell kapnunk.
Rákanalazzuk a lekvárt.
Mozsárban kicsit összetörjük a diót, rászórjuk.
A tetejére tejszínhabot nyomunk. Ezek után megnyugtatjuk magunkat, hogy de hisz ez egészséges, és a csoki serkenti az agyműködést :D.
Persze az összetevők ízlés szerint módosíthatóak: puffasztott rizzsel, mogyoróval, mandulával, más lekvárral...végtelen a variációk száma!
1. A sütőt előmelegítjük. 2. A 24 cm átmérőjű kapcsos formát kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. 3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükséged lesz még egy 22 cm-es tortaformára . Ha ilyen nincs, szerezz be egyet, ami lehet akár egy változtatható átmérőjű tortaforma is. Én ezt használtam. Természetesen másban is...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes