50 dkg finomliszt
40 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin és 5 dkg zsír
7 tojás
½ dl tej
40 dkg darált dió
házi baracklekvár
A margarint és a zsírt a liszttel, 10 dkg porcukorral és a sütőporral összemorzsoljuk. A 7 tojás sárgáját kikeverjük a tejjel, és a tésztához adjuk. Jó összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a diót, 30 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A 7 tojás fehérjét felverjük, közben hozzáadunk apránként 15 dkg kristálycukrot, végül belekeverjük a diót is.
A tésztát a gyúródeszkára tett konyharuhán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és cakkos szélű, kb. 8 centi átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztadarabkákat fém kosárkasütőkbe nyomkodjuk, (ez lehet muffin forma is), aljára egy kanál házibaracklekvárt teszünk, felülre egy nagyobb kanálnyit a diós masszából. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük kb. 10 percig, aztán még további 20-30 percig takarékon. Amikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl, s akkor borítjuk ki a sütőformákból.
Porcukorral díszítjük.
Nagyon finom és rendkívül dekoratív! Ebből a receptből 72 darab sütemény készíthető. Nagyon imádjuk, már sokszor megsütöttem :-)
1. A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd elegyítjük a habosra kevert rumos-zsemlemorzsás-sárgájás gesztenyepürével, és 180 fokon a forma méretétő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tálban összekeverjük kézimixerrel, majd kizsírozott, lisztezett, mély oldalú tepsibe öntjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd evőkanállal a tészta t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű