50 dkg finomliszt
40 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin és 5 dkg zsír
7 tojás
½ dl tej
40 dkg darált dió
házi baracklekvár
A margarint és a zsírt a liszttel, 10 dkg porcukorral és a sütőporral összemorzsoljuk. A 7 tojás sárgáját kikeverjük a tejjel, és a tésztához adjuk. Jó összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a diót, 30 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A 7 tojás fehérjét felverjük, közben hozzáadunk apránként 15 dkg kristálycukrot, végül belekeverjük a diót is.
A tésztát a gyúródeszkára tett konyharuhán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és cakkos szélű, kb. 8 centi átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztadarabkákat fém kosárkasütőkbe nyomkodjuk, (ez lehet muffin forma is), aljára egy kanál házibaracklekvárt teszünk, felülre egy nagyobb kanálnyit a diós masszából. Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük kb. 10 percig, aztán még további 20-30 percig takarékon. Amikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl, s akkor borítjuk ki a sütőformákból.
Porcukorral díszítjük.
Nagyon finom és rendkívül dekoratív! Ebből a receptből 72 darab sütemény készíthető. Nagyon imádjuk, már sokszor megsütöttem :-)
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg kókuszreszeléket a cukorral, és a fehérjével elkeverjük és nagyon kis lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a többi kókuszreszeléket is, jól elkeverjük. T...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni. Keverd bele az olvasztott olajat, a sót és a citromlevet. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele a masszába. Kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű