0.7 dl konyak
0.7 kg cukor
1.4 kg eper (érett)
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk.
Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk.
Hűvös helyre tesszük, és 2-3 naponta összerázzuk.
1 hónap múlva leszűrjük.
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forró tejszínt. Ezután vegyük le a tűzről é...
Elkészítési idő:A tűleveleket mozsárba összetörjük, és annyi tiszta szeszt öntünk rá, amannyi éppen belepi. 5-6 nap múlva leszűrjük róla a fenyőszeszt.
Elkészítési idő: 30 percz almát megpucoljuk ,magházat kivágjuk,nagyobb szeletekre vágjuk és rögtön citromsavas vizbe dobjuk hogy ne barnuljon meg -a répát szintén megpucoljuk , majd felkarikázzuk -külön...
Elkészítési idő: 30