Hozzávalók 1 személyre
10 dkg eper
2 cl cukorszirup
2 dl hideg tej vagy 1-1 dl tej és tejszín vagy 1 dl tej és 10 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
talpas vizes vagy egyenes falú pohár
vastag szívószál
eperszem, esetleg tejszínhab
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és 1 dl tejjel pépesítjük (turmix vagy botmixer). Ha zavarnak a magok, a pépet egy szűrőn átszűrjük, majd a maradék tejjel, illetve ízlés szerint tejszínnel vagy fagylalttal tovább habosítjuk. Pohárba töltve, díszítve kínáljuk.
A banánt megpucoljuk, feldaraboljuk. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gyümölcslevet vagy vizet, valamint a gyüm...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcslevet jégkockatartóban lefagyasztjuk. Késes aprítógépben a jégkockákból jégkását készítünk, és összeturmixoljuk a megtisztított barackokkal. Ha szükséges, mézzel édesít...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk hozzáadjuk a cukrot, hozzáadjuk a kockára tört csokit.Miután elolvadt a csoki,kihűtjük üvegbe öntjük és hozzáadjuk a pálinkát.Alaposan összerázzuk majd hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű