Hozzávalók 1 személyre
10 dkg eper
2 cl cukorszirup
2 dl hideg tej vagy 1-1 dl tej és tejszín vagy 1 dl tej és 10 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
talpas vizes vagy egyenes falú pohár
vastag szívószál
eperszem, esetleg tejszínhab
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és 1 dl tejjel pépesítjük (turmix vagy botmixer). Ha zavarnak a magok, a pépet egy szűrőn átszűrjük, majd a maradék tejjel, illetve ízlés szerint tejszínnel vagy fagylalttal tovább habosítjuk. Pohárba töltve, díszítve kínáljuk.
A murvaleveleitől és szárától megfosztott, leöblített hársfavirágot tegyünk egy nagy befőttesüvegbe.Öntsünk rá 1 liter vodkát, és tegyük rá a fedelét. Folyamatosan változik majd...
Elkészítési idő: 6 hónap Nehézség: Könnyű1. 5 kg ledarált egrest 3 kg cukorral fél kg karikára vágott citrommal és 2 dkg tartósítószerrel összekeverjük. 2. Aki a savanykásabb ízt kedveli, használjon kevesebb cukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű