8 csirkecomb
1 egész fej fokhagyma
3 szál rozmaring
1 evőkanál liszt
3 dl száraz fehérbor
só, bors
olaj
A húst megmossuk, átkenjük a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a lisztbe. Forró olajban megsütjük a húsokat, majd felöntjük a borral és hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Lefedve készre pároljuk. Amikor a bor nagy része elpárolog és a húsok is megpuhultak, tálalhatjuk is.
1. Egy 1,8-2 literes őzgerincformát alaposan kikentem margarinnal, majd kibéleltem a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a forma peremén is túllógjanak. 2. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A csirkemellet vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra és kevés forró olajon hirtelen süssük meg. ◾️Ízlés szerint sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál citromlét, a bort, az elmorzsolt húslev...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt kenyeret a tenyerünk között lemorzsoljuk és egy evőkanálnyi kacsazsírban megpirítjuk. Amikor kész van felöntjük a tejjel. Tálba rakjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a petre...
Elkészítési idő: kb.: 2 -3 óra Nehézség: Könnyű