Családireceptkönyv.hu

Krémes zöldborsós csirkecomb


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
3 db csirkecomb
6 csipet só
3 csipet fehérbors (őrölt)
6 csipet grill fűszerkeverék
A zöldborsóhoz
3 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
0.5 teáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 púpozott evőkanál metélőhagyma (snidling)
150 ml bor (fehér, száraz)
100 ml alaplé - csirke
1 evőkanál mustár - magos
1 teáskanál akácméz
300 g zöldborsó
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)

Elkészítés:


A csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel.
Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük.
A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt olajon.
Hozzákeverjük a mustárt, és a mézet, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Beletesszük a snidlinget, majd összeforraljuk.
A serpenyőbe tesszük a csirkecombokat és a borsót, majd lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
Belekeverjük a tejszínt, majd összeforraljuk.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk az elkészült krémes zöldborsós csirkecombot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű, gyors, és nagyon finom étel.

Krémes zöldborsós csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyros
Gyros

A húst vagy kockára vagy csíkokra vágom, kinek hogyan tetszik. Serpenyőbe rakom és jól megszóroma gyros fűszerkeverékkel, kevés olajon megsütöm, a végén fahéjat szórok rá. Nyáron n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakashere pörkölt
Kakashere pörkölt

A heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom. Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk