A húshoz
3 db csirkecomb
6 csipet só
3 csipet fehérbors (őrölt)
6 csipet grill fűszerkeverék
A zöldborsóhoz
3 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
0.5 teáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 púpozott evőkanál metélőhagyma (snidling)
150 ml bor (fehér, száraz)
100 ml alaplé - csirke
1 evőkanál mustár - magos
1 teáskanál akácméz
300 g zöldborsó
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel.
Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük.
A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt olajon.
Hozzákeverjük a mustárt, és a mézet, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Beletesszük a snidlinget, majd összeforraljuk.
A serpenyőbe tesszük a csirkecombokat és a borsót, majd lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
Belekeverjük a tejszínt, majd összeforraljuk.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk az elkészült krémes zöldborsós csirkecombot.
Egyszerű, gyors, és nagyon finom étel.
A húst sóval, borssal, fűszerkeverékkel ízesítjük, beszórjuk. Ráfektetjük a sajtszeleteket, sonkaszeleteket és baconnel körbetekerjük. Egy tepsit vagy jénai sütőformát kevés ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkéhez a megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pác hozzávalóit, felével vékonyan kenjük meg a szárnyakat. Hagyjuk állni 1 órát. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután 3 fej vöröshagymát és 2 paprikát kókuszolajon megdinsztelünk, turmix gépbe tesszük és leturmixoljuk. Ugyanabban a lábasban a kockára vágott csirkemellet megpirítjuk, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű