A húshoz
3 db csirkecomb
6 csipet só
3 csipet fehérbors (őrölt)
6 csipet grill fűszerkeverék
A zöldborsóhoz
3 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
0.5 teáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 púpozott evőkanál metélőhagyma (snidling)
150 ml bor (fehér, száraz)
100 ml alaplé - csirke
1 evőkanál mustár - magos
1 teáskanál akácméz
300 g zöldborsó
250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel.
Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük.
A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük a visszamaradt olajon.
Hozzákeverjük a mustárt, és a mézet, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Beletesszük a snidlinget, majd összeforraljuk.
A serpenyőbe tesszük a csirkecombokat és a borsót, majd lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
Belekeverjük a tejszínt, majd összeforraljuk.
Tetszőleges körettel tálalhatjuk az elkészült krémes zöldborsós csirkecombot.
Egyszerű, gyors, és nagyon finom étel.
A húst vagy kockára vagy csíkokra vágom, kinek hogyan tetszik. Serpenyőbe rakom és jól megszóroma gyros fűszerkeverékkel, kevés olajon megsütöm, a végén fahéjat szórok rá. Nyáron n...
Elkészítési idő: 1 óraA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...
Elkészítési idő:A heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom. Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a fe...
Elkészítési idő: