Mézes"-mustáros gyömbéres csirkemell
Egy fej felaprított hagymát kevés olajon megpároltam, hozzáadtam fél fej fokhagymát.
Ebbe tettem a darabokra vágott 1kg csirkemellet, majd mikor a hús kifehéredett belekevertem 2 evőkanál „mézet” és 1 teáskanál 12x-es DW folyékony édesítőt, kicsit meg is sóztam, fűszereztem (friss gyömbér, kakukkfű, friss rozmaring, kapor) és addig kevergettem, amíg szép pirosas színe lett. Ezután belekevertem kb. 4 evőkanál cukormentes mustárt, és karikákra vágott cukormentes uborkát. Végül kókusztejszínnel (sima tejszínnel is jó!) szószosítottam.
A csirkedarabokat megmossuk, megtöröljük, gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük, aztán félre tesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk, és lábosban kiengedjük a zsírját. Ezen a zsíron (és szükség szerint plusz zsiradék hozzáadásával) dinszteljük az apróra vágott vörösh...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sót alaposan elkeverem az édesköménnyel, borssal, tojással, és a citromok kifacsart levével. A massza kb. harmadával megágyazok a csirkének a tepsiben. Akkor lesz jó helye, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://youtu.be/hGO2P0jyafw
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű