Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézes"-mustáros gyömbéres csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes"-mustáros gyömbéres csirkemell

Elkészítés:


Egy fej felaprított hagymát kevés olajon megpároltam, hozzáadtam fél fej fokhagymát.
Ebbe tettem a darabokra vágott 1kg csirkemellet, majd mikor a hús kifehéredett belekevertem 2 evőkanál „mézet” és 1 teáskanál 12x-es DW folyékony édesítőt, kicsit meg is sóztam, fűszereztem (friss gyömbér, kakukkfű, friss rozmaring, kapor) és addig kevergettem, amíg szép pirosas színe lett. Ezután belekevertem kb. 4 evőkanál cukormentes mustárt, és karikákra vágott cukormentes uborkát. Végül kókusztejszínnel (sima tejszínnel is jó!) szószosítottam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marianna
Egészben sült fokhagymás csirke
Egészben sült fokhagymás csirke

A csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat...

Elkészítési idő: 105
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paprikaszószos csirkepörkölt
Paprikaszószos csirkepörkölt

A paprikákat tedd egy hőálló tálba, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordíts rajta. Ezután tedd egy nejlonzacskóba,...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Rántott alma csirkemellel és camembert mártással
Rántott alma csirkemellel és camembert mártással

Az almákat megmossuk, magházukat kiszúróval kiszúrjuk. Bebundázzuk lisztbe, tojásba és diós parmezánba. Közepes olajban kisütjük. A camembert sajtot apró kockára vágjuk és gyorsf...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Nikcsi83
Budás Virsli
Budás Virsli

1. Keverd ki a tésztát (1 pohár kukorica vagy búzaliszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, csipet só), majd öntsd egy pohárba. Így elegendő mélysége lesz a masszának a mártogatáshoz. 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk