A tésztához
30 dkg kekszmorzsa
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 ek rum
20 dkg porcukor
15 dkg sárgabaracklekvár
6 db babapiskóta
A díszítéshez
1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek citromlé
1 kávéskanál ételfesték (piros )
Az alapanyagokat összedolgozzuk, és golyókat formázunk belőle.
A babapiskóta egyik kerek végét egyenesre vágjuk, és a gömbölyű oldalára igazgatjuk a kalapját.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, citromlevet és az ételszínezőt.
Ezzel a habbal lefestjük a gombakalapokat.
Amikor megszáradt, rátesszük a fehér pöttyöket.
Intr-un vas se adaugă zahărul pentru caramelizat. Se asează vasul pe ragaz pe foc mic si se amestecă continuu pană se topeste tot zaharul si capătă o culoare usor arămie. Se misc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egyszerre össze kell keverni. Negyed óra 20 perc állás után forró olajba fél evőkanalanként kiszaggatni. Sok olajat melegítsetek, akkor magától megfordul amiko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A fehérbort / tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű