1 db padlizsán (közepes)
1 közepes db cukkini
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
2 ek olívaolaj
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (zöldséges)
A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomokat, a paprikákat alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A hagymáról lehántjuk a héját, és kettévágjuk. Karikázzuk. A fokhagymát szintén megszabadítjuk a héjától, hosszában kettévágjuk, és egy recés késsel elkaparjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és beleforgatjuk a hagymát, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. Pár percig pároljuk-pirítjuk állandó kevergetés közben; majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is, és redukáljuk a magas hőmérsékletet.
Megvárjuk, amíg a paradicsom levet ereszt, ekkor beleszórjuk a provencei füszerkevereket, beledaráljuk a borsot, és sózzuk. (Avagy ízlés szerint megszórjuk a zöldséges ételízesítővel). Kevés vizet öntünk alá, és készre pároljuk.
Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst. Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot megpárolom, rádobom a májat, hirtelen átsütöm, majd megszórom pirospaprikával, piros arannyal, borssal, majorannával. Lefedem, és p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLasagne: en ugy szoktam h 1 nagy fej voroshagymat elkezdek olivaolajon parolni ra 1 kb 20%os daralthus igy szaftosabb es nem szarad ki a hus. 5-6 gerezd fokhagyma so bors bazsalik...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű