1 db padlizsán (közepes)
1 közepes db cukkini
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
2 ek olívaolaj
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (zöldséges)
A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomokat, a paprikákat alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A hagymáról lehántjuk a héját, és kettévágjuk. Karikázzuk. A fokhagymát szintén megszabadítjuk a héjától, hosszában kettévágjuk, és egy recés késsel elkaparjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és beleforgatjuk a hagymát, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. Pár percig pároljuk-pirítjuk állandó kevergetés közben; majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is, és redukáljuk a magas hőmérsékletet.
Megvárjuk, amíg a paradicsom levet ereszt, ekkor beleszórjuk a provencei füszerkevereket, beledaráljuk a borsot, és sózzuk. (Avagy ízlés szerint megszórjuk a zöldséges ételízesítővel). Kevés vizet öntünk alá, és készre pároljuk.
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem. A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom. A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom és apró kockára vágom. A vöröshagymát szintén felvágom, és a zsíron megpirítom.Ráteszem a húst,és jól átforgatom a zsíron, míg egy kis levet enged .Ekkor annyi vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűDinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű