35 dkg liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg zsír
1 tojás
10 dkg porcukor
kevés tej
csipetnyi só
Töltelékhez:
80 dkg alma
10 dkg cukor
1 kávés kanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
5 dkg darált dió
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi töltelékhez valót. Félretesszük. A lisztbe tesszük a sütőport és elkeverjük benne, majd elmorzsoljuk a zsírral a lisztet. Amikor elég morzsalékos, akkor hozzáadjuk a sót, a tojást, és a porcukrot, valamint annyi tejet, hogy jól formázható lágy tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk és pihenni hagyjuk. Ketté osztjuk és az egyik felét kinyújtjuk. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük, és a tészta egyik felét beletesszük. Erre helyezzük rá az almás tölteléket, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és rátesszük a töltelékre. Megnyomkodjuk, tojással megkenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, és már mehet is az előmelegített sütőbe. Kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszitáljuk, szeleteljük. Közepes méretű tepsire szól ez az adag.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját krémesre kavarjuk a cukorral, majd a diót is beledolgozzuk. A vizet kanalanként belekeverjük. A lisztet és a szódabikarbónát ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a t...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral és a sóval. 2. Ezután keverjük hozzá a tejet, a lisztet is és a mazsolát is. 3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. 2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű