Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KACSACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 kacsacomb, só, őrölt bors, néhány rozmaringágacska (ha nincs friss, jó a szárított rozmaring is), 5-6 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:


A kacsacombokat nagyon alaposan megtisztítjuk. A bőrös oldalát kicsit bevagdoshatjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy lefedhető hőálló tálba vagy magasabb falú tepsibe rakjuk. (Az edény akkor legyen, hogy a kacsacombok éppen beleférjenek, ne maradjon sok üres hely.)

A combokra rászórjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a rozmaringágacskákat, a húsra öntünk 3 deci vizet, aztán az edényt lefedjük vagy a tetejével vagy alufóliával, és kb. 140 fokon három órát sütjük. Sülés közben a combokat néha megforgathatjuk.

A sülő húsból a lassan kiolvad a kacsazsír, így a combok tulajdonképpen viszonylag alacsony hőmérsékleten a saját zsírjukban sülnek meg vajpuhára, zamatosra.

A sütési idő végén a húst kivesszük az edényből. A visszamaradó kacsazsírt leszűrve hűtőgépbe tesszük (fölhasználhatjuk más ételekhez).

Amíg a kacsa sül, elkészítjük a párolt káposztát.

Hozzávalók:

1 közepes fej lilakáposzta, 1 fej lilahagyma, cukor, só, ecet, őrölt kömény, 2 babérlevél, 2 evőkanál étolaj.

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyan fölkarikázzuk, vagy apró kockákra vágjuk.

Egy fazékban az olajon elkezdjük üvegesre sütni a hagymát. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és állandóan kevergetve együtt sütjük 2-3 percig. Ekkor beleforgatjuk a káposztacsíkokat, kicsire vesszük a lángot, megsózzuk a káposztát, két evőkanál ecetet adunk hozzá, beleteszünk két babérlevelet, 1 kiskanál őrölt köményt és aláöntünk kb. 1 dl vizet, aztán lefedjük, és megpároljuk. Közben gyakran megkeverjük, és ha nem enged elég levet a káposzta, úgy a időnként öntünk alá némi vizet. A főzés folyamán a káposzta alatt legyen mindig egy kis lé, aminek a főzés végére kell elfőnie.

Amikor a káposzta megfőtt, utánaízesítjük sóval, cukorral vagy ecettel ízlés szerint.

A megsült kacsacombokat a párolt lilakáposztával és hagymás krumplival tálaljuk.

KACSACOMB PÁROLT KÁPOSZTÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta

Palacsintatésztát sütünk. A hagymát apróra, paradicsomot, paprikát kockára vágjuk. Olajon hagymák, paprika, paradicsom ízesítjük köménnyel, sóval, pörköltet főzünk. A húst kiszedjü...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édes-savanyú csirkemell
Édes-savanyú csirkemell

Kevés olajon megpiríjuk a két fej hagymát, a kaliforniai paprikát felcsíkozva, a vékonyra szeletelt sárgarépát, majd a 40 dkg csíkozott csirkemellet. Jól összesütjük őket, majd 1 g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai édes-savanyú csirke
Kínai édes-savanyú csirke

Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Spenótos tejszínes csirke
Spenótos tejszínes csirke

Először a húst sütjük szinte készre. Ehhez a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pirosra sütjük a csirkék mindkét oldalát. Félrerakjuk ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk