Családireceptkönyv.hu

Kacsahúsleves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kövér kacsa
3 l víz
4-5 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 hagyma
1 zeller
1 kisebb karalábé
1 paprika
2 cikk fokhagyma

pár szem fekete bors
1 kis cikk édes fehér káposzta

Elkészítés:


A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.
A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a víz.
Nagy lángon fölforraljuk, és a habját leszedjük. Kis lángon gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
Amikor félig megfőtt (ez a kacsa életkorától függ, hogy mennyit kell főzni), beletesszük a megtisztított 2-be, illetve 4-be vágott zöldségeket, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak.
Leszűrjük a levét, és házi laskát főzünk bele.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
Lehet tálalni a zöldségekkel és a hússal együtt, vagy a húst sóbafőttként, körettel.

Kacsahúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsó leves
Borsó leves

-Megtisztítjuk a zöldségeket. -Kevés olajon a borsót felrakjuk párolódni. -Kb. 10 perc után hozzárakjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, egészben a vöröshagymát. -Pároljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csurgatottt tojás leves
Csurgatottt tojás leves

A rántással kezdjük el készíteni a levest. A zsírt egy fazékba bele mérjük közepes lángon felolvasszuk hozzáadjuk a kimért finom lisztet amit folyamatosan kevergetve zsemleszínűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vöröslencse leves (indiai íz)
Vöröslencse leves (indiai íz)

A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd mindkettőt a vajban kb. 2-3 percig dinszteljük. Rászórjuk a kurkumát, garam masalá...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon,víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha készt, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk