1 kövér kacsa
3 l víz
4-5 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 hagyma
1 zeller
1 kisebb karalábé
1 paprika
2 cikk fokhagyma
só
pár szem fekete bors
1 kis cikk édes fehér káposzta
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.
A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a víz.
Nagy lángon fölforraljuk, és a habját leszedjük. Kis lángon gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
Amikor félig megfőtt (ez a kacsa életkorától függ, hogy mennyit kell főzni), beletesszük a megtisztított 2-be, illetve 4-be vágott zöldségeket, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak.
Leszűrjük a levét, és házi laskát főzünk bele.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
Lehet tálalni a zöldségekkel és a hússal együtt, vagy a húst sóbafőttként, körettel.
a csirkemellt vágjuk ketté, és tegyük oda főni egy vízzel teli fazékba. Sózzuk meg. Miután felforrt a víz, távolítsuk el a keletkezett habot, majd dobjuk bele egyben a hagymát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékba hevítsük fel az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalevünk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes