1 kövér kacsa
3 l víz
4-5 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 hagyma
1 zeller
1 kisebb karalábé
1 paprika
2 cikk fokhagyma
só
pár szem fekete bors
1 kis cikk édes fehér káposzta
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.
A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a víz.
Nagy lángon fölforraljuk, és a habját leszedjük. Kis lángon gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
Amikor félig megfőtt (ez a kacsa életkorától függ, hogy mennyit kell főzni), beletesszük a megtisztított 2-be, illetve 4-be vágott zöldségeket, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak.
Leszűrjük a levét, és házi laskát főzünk bele.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
Lehet tálalni a zöldségekkel és a hússal együtt, vagy a húst sóbafőttként, körettel.
A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzés...
Elkészítési idő:A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...
Elkészítési idő: 3 óraA húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzö...
Elkészítési idő: 90 perc