8 db tisztított kacsaszárny tő
durva tengeri sókristály
1 evőkanál kacsazsír
majoránna
fokhagyma
8 db tisztított burgonya
8 szelet bajor sonka (5 dkg) csíkokra vágva
4 db kétujjnyi vastagra vágott friss vöröskáposzta szelet
6 gerezd fokhagyma hajában
1 db 8 cikkre vágott birsalma héjastól
2 db paradicsom
friss snidling
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.L21UxaOe.dpuf
A csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a birs cikkeket, a káposzta szeleteket, rászórjuk a hajában hagyott fokhagyma gerezdeket, durva sókristállyal jócskán megpergetjük, a 200 fokos sütőbe toljuk.
Huszonöt perc múlva a kisülő zsírral meglocsoljuk a köretet, megfordítjuk a húst, a tálat vagy tepsit befedjük alufóliával, 160 fokra csökkentjük a hőfokot, 80 percig pároljuk az ételt. Ezután kibontjuk a fólia alól, bőségesen meglocsoljuk a kisülő szafttal, visszafordítjuk a combokat, a burgonya vágatokba sonkacsíkokat helyezünk, fólia nélkül tovább sütjük puhán ropogós pirosra. Amint kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, pár percig pihentetjük.
Tányérokba igazítjuk, a fokhagymákat ügyesen kinyomjuk, hogy egészben maradjanak. Piros paradicsom cikkekkel, apróra vágott snidlinggel megszórjuk, forrón, puha kenyérkével tálaljuk..
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.HzxNBiBf.dpuf
A friss vörös káposzta nem csak köménymagosan, savanykásra dinsztelt köretként állja meg a helyét, hanem vastagra szeletelt sült káposztaként is. A rálocsolt ízes szaft különlegesen finommá teszi. Gyermekek, kis étkű idősek porciója lehet akár még Karácsonykor is. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.L21UxaOe.dpuf
A et egy nagyobb tálba tesszük. A közepébe lyukat fúrunk, és beleöntjük a langyos et. A be tesszük a porcukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA mazsolát be kell áztatni, leszűrni és pürésíteni. utána ehhez a püréhez kell hozzáadni a diót, kókuszt, ledarált ,kandírozott narancsot( mi magunknak kandírozzuk) , és a fűszert....
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk és felcsíkozzuk a filézett csirkemellet. A burgonyát és a zellergumót alaposan megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. A MAGGI Tyúkhúslevesben megfőzzük a csirkehúst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a kakaóval. A mézet meglangyosítom, és hozzáadom a cukrot és a margarint. A két keveréket összeöntöm, és beleü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes