Családireceptkönyv.hu

Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tisztított kacsaszárny tő
durva tengeri sókristály
1 evőkanál kacsazsír
majoránna
fokhagyma
8 db tisztított burgonya
8 szelet bajor sonka (5 dkg) csíkokra vágva
4 db kétujjnyi vastagra vágott friss vöröskáposzta szelet
6 gerezd fokhagyma hajában
1 db 8 cikkre vágott birsalma héjastól
2 db paradicsom
friss snidling
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.L21UxaOe.dpuf

Elkészítés:


A csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a birs cikkeket, a káposzta szeleteket, rászórjuk a hajában hagyott fokhagyma gerezdeket, durva sókristállyal jócskán megpergetjük, a 200 fokos sütőbe toljuk.

Huszonöt perc múlva a kisülő zsírral meglocsoljuk a köretet, megfordítjuk a húst, a tálat vagy tepsit befedjük alufóliával, 160 fokra csökkentjük a hőfokot, 80 percig pároljuk az ételt. Ezután kibontjuk a fólia alól, bőségesen meglocsoljuk a kisülő szafttal, visszafordítjuk a combokat, a burgonya vágatokba sonkacsíkokat helyezünk, fólia nélkül tovább sütjük puhán ropogós pirosra. Amint kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, pár percig pihentetjük.

Tányérokba igazítjuk, a fokhagymákat ügyesen kinyomjuk, hogy egészben maradjanak. Piros paradicsom cikkekkel, apróra vágott snidlinggel megszórjuk, forrón, puha kenyérkével tálaljuk..

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.HzxNBiBf.dpuf

Trükkök, tippek, praktikák:


A friss vörös káposzta nem csak köménymagosan, savanykásra dinsztelt köretként állja meg a helyét, hanem vastagra szeletelt sült káposztaként is. A rálocsolt ízes szaft különlegesen finommá teszi. Gyermekek, kis étkű idősek porciója lehet akár még Karácsonykor is. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.L21UxaOe.dpuf

Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dominika
Sajtos Pogácsa
Sajtos Pogácsa

Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.Reszelt s...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Szűzérmék bacon köntösben
Szűzérmék bacon köntösben

A szűzpecsenyét készítsük elő. Vágjuk le a fej részét és hártyázzuk le ,majd ezután vágjuk két ujjnyi szeletekre. Sózzuk,borsozzuk és csavarjuk körbe szeletelt baconnel.Jó szoros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes diós isler karácsonyra
Gluténmentes diós isler karácsonyra

A porcukrot, a lisztet, a diót, a fahéjat összekeverjük egy tálban, majd a vajat elmorzsoljuk benne és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyúj...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk