5 dkg kimagvazott, apróra vágott datolya
15 dkg dió
20 dkg cukor
30 dkg liszt
4 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
A tojások fehérjét egy tálba tesszük és kemény habot verünk belőlük. A többi hozzávalót egy másik tálba tesszük és jól összekeverjük. A tojáshabot beleforgatjuk a tésztába, de vigyázzunk, hogy ne törjön. Kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűl szeletelhetjük.
A kekszeket késes robotgépben vagy mozsárban morzsás állagúra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hű...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA májat egy napra annyi jeges tejbe áztatjuk, amennyi ellepi. A beáztatott májat kivesszük a tejből, szárazra töröljük. Megtisztítunk egy lilahagymát és három gerezd fokhagymát....
Elkészítési idő: 15 min Nehézség: KönnyűEgy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű