14 db garnéla
1 kiskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db csillagánizs
60 dkg sütőtök
1 liter csirkealaplé
5 dl víz
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
bors
friss koriander a tálaláshoz
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/sutotokleves_gyomberes_garnelaval#sthash.VbztapyX.dpuf
A garnélát beleforgatjuk a gyömbérbe, és 30 percig a
hűtőben marináljuk. (Semmiképp se tovább, mert a gyömbérben a rák elkezd „megfőni”!)
A vajat felhevítjük, a fokhagymával és a csillagánizzsal
együtt hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és 5-6 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, az alaplét és a vizet, és addig főzzük, míg a sütőtök meg nem puhul. A csillagánizst eltávolítjuk, a levest pedig botmixerrrel pürésítjük, majd lefedve melegen tartjuk.
A marinált garnélát megszórjuk a sóval, forró olajban 3 perc alatt készre sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
A levesen forralunk egyet, sózzuk, borsozzuk, levesestányérokba merjük, majd a tetejére helyezzük a garnélát, és a korianderrel megszórva tálaljuk.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/sutotokleves_gyomberes_garnelaval#sthash.VbztapyX.dpuf
Ezeket átszitálva a masszához keverni. Fóliával lefedni, 1 éjszakára hűtőben pihentetni. Másnap ujjnyi vastagra nyújtani, a nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatni, kicsit meghúzkod...
Elkészítési idő:Félkiló cukrot és egy liter tejet addig kell főzni még megradikalizálódik. Többször meg kell közben keverni, ha forr nem szabad otthagyni, mert könnyen odaég. Akkor jó ha egy-...
Elkészítési idő: 2 óraÉrdemes először a töltelékeket elkészíteni, hogy mire töltésre kerül a sor, teljesen kihűljenek. Ez ugyanis nagyon fontos, mert ha meleg, túl cukros és/vagy lágy a töltelék, akkor...
Elkészítési idő: