menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtökkrémleves gyömbéres garnélával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


14 db garnéla
1 kiskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db csillagánizs
60 dkg sütőtök
1 liter csirkealaplé
5 dl víz
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
bors
friss koriander a tálaláshoz
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/sutotokleves_gyomberes_garnelaval#sthash.VbztapyX.dpuf

Elkészítés:


A garnélát beleforgatjuk a gyömbérbe, és 30 percig a

hűtőben marináljuk. (Semmiképp se tovább, mert a gyömbérben a rák elkezd „megfőni”!)

A vajat felhevítjük, a fokhagymával és a csillagánizzsal

együtt hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és 5-6 perc alatt puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, az alaplét és a vizet, és addig főzzük, míg a sütőtök meg nem puhul. A csillagánizst eltávolítjuk, a levest pedig botmixerrrel pürésítjük, majd lefedve melegen tartjuk.

A marinált garnélát megszórjuk a sóval, forró olajban 3 perc alatt készre sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.

A levesen forralunk egyet, sózzuk, borsozzuk, levesestányérokba merjük, majd a tetejére helyezzük a garnélát, és a korianderrel megszórva tálaljuk.

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/sutotokleves_gyomberes_garnelaval#sthash.VbztapyX.dpuf

Sütőtökkrémleves gyömbéres garnélával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus pulyka Wellington módra
Klasszikus pulyka Wellington módra

A gondosan megtisztított pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Azután kiszedjük, és a megtisztított, felaprított gomba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)

1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis, kekszes, diós ostya szelet
Csokis, kekszes, diós ostya szelet

A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres sertéshúsos tésztabatyuk, mártogatóssal
Fűszeres sertéshúsos tésztabatyuk, mártogatóssal

A vékonyra gyalult kelkáposztát egy üvegedénybe helyezzük és jól megsózzuk, átforgatjuk. A tetejére nehezéket teszünk (pl. kistányért) és 15 percre félretesszük. A szobahőmérsékle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk