menu

Családireceptkönyv.hu

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



baconbe tekert sertésfilé

700 g sertésszűz
200 g bacon
3 ek olívaolaj
fekete bors ízlés szerint

fehérboros gombamártás

750 g csiperkegomba (barna)
100 g bacon (kockára fölvágott)
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
200 ml habtejszín
100 g crème fraîche
3 dl víz
1 db leveskocka
100 ml fehérbor (rizling)
1 ek worcestershire-szósz (ízlés szerint)
fekete bors ízlés szerint
1 púpozott ek étkezési keményítő

Elkészítés:



baconbe tekert sertésfilé

A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.

fehérboros gombamártás

A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát. Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, crème fraîche-t és az étkezési keményítőt egyneművé. Sűrítjük a mártást vele. Pár percig összefőzzük.
A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt. Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok.

sütési hőfok: 80°C
sütési mód: alul-felül sütés

Trükkök, tippek, praktikák:


pulyka mellel elkészitve is nagyon finom.

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos csokitorta
Narancsos csokitorta

A piskóta kakaós olajos, a neten napok óta keringő változat 6 tojásból, 25 cm-es tortaformában. A krém réges-régi tanulmányok alapján saját kútfőből: 3 dl tejszínt 30 dkg porcukorr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Karácsonyi gesztenyetorta
Karácsonyi gesztenyetorta

A mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bejgli
Bejgli

Sütés előtti este a lisztet elmorzsáljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a rumban feloldott cukrot és egy csipet sót. Jól összed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)
Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk