Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KELKÁPOSZTÁS-BACONÖS-SAJTOS TÉSZTA


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-15 dkg tészta

10 dkg bacon

1 db lilahagyma

50 dkg kelkáposzta

5 dkg fenyőmag(el is hagyható)

1 cs mozarella

5 dk gouda sajt



őrölt bors

Elkészítés:


Amennyiben saját készítésű tésztát használunk, akkor először a tésztát kell meggyúrni, majd állni hagyni, hogy egy kicsit szikkadjon, majd ízlés szerint felvágni és enyhén sós vízbe kifőzni.


A bacont és a lilahagymát apróra felkockázni, a kelkáposztát ízlés szerinti felvágni, de ne legyen túl apró.



Egy serpenyőbe elkezdeni zsírjára sütni a bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadni a fenyőmagot és tovább pirítani.(szép aranybarna legyen)

Ezután hozzáadni az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítani tovább.

Végül beletenni a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal, és alaposan összekeverni. Pár percig tovább párolni, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd egy pici vizet aláöntve puhára párolni. (éppen csak egy pici vizet kell aláönteni, és addig főzni, még a víz teljesen elpárolog)

Ezután belecsipkedni a mozarrellát, és belereszelni a sajtot, majd összemelegíteni hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.(ha szükséges, még utána fűszerezni)



Közben a tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni és rögtön a sajtos-baconös káposztára tenni. Alacsony hőfokon, óvatosan összekeverni, és összemelegíteni.



Az elkészült tésztát rögtön tányérra szedni, majd reszelt sajttal megszórva tálalni.

KELKÁPOSZTÁS-BACONÖS-SAJTOS TÉSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

Először a nokedli főzővizét teszem a tűzre. Majd a nokedlihez a 2 tojást enyhén felverem, kb. fél dl vizet, sót adok hozzá, és belekavarom a lisztet. Közepes keménységű tésztát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával
Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával

Az elkészítése nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tála...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Light paleo szilvásgombóc
Light paleo szilvásgombóc

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Kolbászos sült rakott tészta
Kolbászos sült rakott tészta

A tésztát enyhén sós vízben főzzük "al dente" keménységűre, majd szűrjük le. A bacont vágjuk csíkokra, a kolbászt és a zöldségeket karikázzuk fel. Készítsük el az öntetet a tészt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk