menu

Családireceptkönyv.hu

KELKÁPOSZTÁS-BACONÖS-SAJTOS TÉSZTA


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-15 dkg tészta

10 dkg bacon

1 db lilahagyma

50 dkg kelkáposzta

5 dkg fenyőmag(el is hagyható)

1 cs mozarella

5 dk gouda sajt



őrölt bors

Elkészítés:


Amennyiben saját készítésű tésztát használunk, akkor először a tésztát kell meggyúrni, majd állni hagyni, hogy egy kicsit szikkadjon, majd ízlés szerint felvágni és enyhén sós vízbe kifőzni.


A bacont és a lilahagymát apróra felkockázni, a kelkáposztát ízlés szerinti felvágni, de ne legyen túl apró.



Egy serpenyőbe elkezdeni zsírjára sütni a bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadni a fenyőmagot és tovább pirítani.(szép aranybarna legyen)

Ezután hozzáadni az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítani tovább.

Végül beletenni a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal, és alaposan összekeverni. Pár percig tovább párolni, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd egy pici vizet aláöntve puhára párolni. (éppen csak egy pici vizet kell aláönteni, és addig főzni, még a víz teljesen elpárolog)

Ezután belecsipkedni a mozarrellát, és belereszelni a sajtot, majd összemelegíteni hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.(ha szükséges, még utána fűszerezni)



Közben a tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni és rögtön a sajtos-baconös káposztára tenni. Alacsony hőfokon, óvatosan összekeverni, és összemelegíteni.



Az elkészült tésztát rögtön tányérra szedni, majd reszelt sajttal megszórva tálalni.

KELKÁPOSZTÁS-BACONÖS-SAJTOS TÉSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-mákos, túrós rétes
Almás-mákos, túrós rétes

1 d réteslapot leterítünk a deszkára, vékonyan megkenjük olajjal, majd rá a köv. réteslap. Megszórjuk édes morzsával, rárakom a lereszelt almát, ízesítem cukorral, fahéjjal, vaníli...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes mustáros hús makarónival
Tejszínes mustáros hús makarónival

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Gyors lángos
anya--Gyors lángos

1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk. 3.) Kicsit kelesztjük. Már süth...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Mocskos tészta
Mocskos tészta

A tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk