Családireceptkönyv.hu

KELKÁPOSZTÁS-BACONÖS-SAJTOS TÉSZTA


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-15 dkg tészta

10 dkg bacon

1 db lilahagyma

50 dkg kelkáposzta

5 dkg fenyőmag(el is hagyható)

1 cs mozarella

5 dk gouda sajt



őrölt bors

Elkészítés:


Amennyiben saját készítésű tésztát használunk, akkor először a tésztát kell meggyúrni, majd állni hagyni, hogy egy kicsit szikkadjon, majd ízlés szerint felvágni és enyhén sós vízbe kifőzni.


A bacont és a lilahagymát apróra felkockázni, a kelkáposztát ízlés szerinti felvágni, de ne legyen túl apró.



Egy serpenyőbe elkezdeni zsírjára sütni a bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadni a fenyőmagot és tovább pirítani.(szép aranybarna legyen)

Ezután hozzáadni az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítani tovább.

Végül beletenni a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal, és alaposan összekeverni. Pár percig tovább párolni, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd egy pici vizet aláöntve puhára párolni. (éppen csak egy pici vizet kell aláönteni, és addig főzni, még a víz teljesen elpárolog)

Ezután belecsipkedni a mozarrellát, és belereszelni a sajtot, majd összemelegíteni hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.(ha szükséges, még utána fűszerezni)



Közben a tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni és rögtön a sajtos-baconös káposztára tenni. Alacsony hőfokon, óvatosan összekeverni, és összemelegíteni.



Az elkészült tésztát rögtön tányérra szedni, majd reszelt sajttal megszórva tálalni.

KELKÁPOSZTÁS-BACONÖS-SAJTOS TÉSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Tarkedli/talkedli avagy cseh fánk
Tarkedli/talkedli avagy cseh fánk

Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Gnocchi,céklás HI
Gnocchi,céklás HI

Osszegyurni, kis kockakra vagdosni, forrasban levo vizben kifozni. Barmilyen korettel jo, en most cukkinipurevel ettem. ( korabban gombaporkolttel). En par percig foztem, miutan f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzatészta (eredeti olasz)
Pizzatészta (eredeti olasz)

A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olívaolajat, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk néhány percig felfutni. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kézzel vagy géppel 10 perci...

Elkészítési idő: Kb. 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk