?
A TÉSZTÁHOZ
Trükk
Összemorzsoljuk a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk egy kerek, papírral bélelt tortaforma aljába. Két órán át hűtjük.
A KRÉMHEZ
Kevés hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Kikeverjük a sajtkrémet a joghurttal, a citromlével, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk az apróra vágott mentát. Gőz felett megolvasztjuk az összetört fehér csokit, és beledolgozzuk a sajtkrémes masszába. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, megint öntünk rájuk kevés hideg vizet, és kevergetve addig főzzük, míg fel nem olvadnak. Ekkor hőkiegyenlítéssel a fehér krémhez keverjük. Ráöntjük a kekszes alapra, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe.
A TETEJÉRE
Ha már teljesen megdermedt, kirakjuk a tetejét felszeletelt, kimagozott gyümölcsökkel. A zselatinport vagy a lapokat beáztatjuk körülbelül 1 dl vízbe (a lapokat kifacsarjuk, tiszta vizet eresztünk rá), majd kevergetve felmelegítjük a cukorral, és a gyümölcsökre öntjük. Ismét hideg helyre rakjuk, hogy megdermedjen.
Zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) öntjük és 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, felkockázzuk és előbb csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz170 fokon kb. 50 percig sütöttem ?nagyon finom???
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet felforraljuk, majd takarékra vesszük alatta a gázt, és kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, és tejbegrízt főzünk belőle. Folyton kava...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű