?
A TÉSZTÁHOZ
Trükk
Összemorzsoljuk a kekszet, elkeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk egy kerek, papírral bélelt tortaforma aljába. Két órán át hűtjük.
A KRÉMHEZ
Kevés hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Kikeverjük a sajtkrémet a joghurttal, a citromlével, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk az apróra vágott mentát. Gőz felett megolvasztjuk az összetört fehér csokit, és beledolgozzuk a sajtkrémes masszába. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, megint öntünk rájuk kevés hideg vizet, és kevergetve addig főzzük, míg fel nem olvadnak. Ekkor hőkiegyenlítéssel a fehér krémhez keverjük. Ráöntjük a kekszes alapra, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe.
A TETEJÉRE
Ha már teljesen megdermedt, kirakjuk a tetejét felszeletelt, kimagozott gyümölcsökkel. A zselatinport vagy a lapokat beáztatjuk körülbelül 1 dl vízbe (a lapokat kifacsarjuk, tiszta vizet eresztünk rá), majd kevergetve felmelegítjük a cukorral, és a gyümölcsökre öntjük. Ismét hideg helyre rakjuk, hogy megdermedjen.
A túrót egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a citrom héját, majd a liszteket, amibe belekevertük a sütőport, és jól összekeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA vajat a cukor felével, a sóval, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat apránként hozzáadjuk. A túrót és a tejfölt hozzákeverjük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük a tejfölöspohárral, majd összekeverjük őket. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd 12 percig sütjük a mikróban. 3 perc pihentetés után kiborítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd eldolgozom az olajat és a tejet is benne. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elszitálom. A tojásfehérjét sóval ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű