2 db sárgarépa
3 dl joghurt
20 ml habtejszín
1 ek vaj
1 ek méz
1 csipet chili
1 csipet szerecsendió
A répákat megpucoljuk, lereszeljük, és kevés vajon megpároljuk, adunk hozzá mézet, és karamellizáljuk.
Hagyjuk meghűlni.
A joghurttal és a tejszínnel összeturmixoljuk, majd megfűszerezzük chilivel és szerecsendióval.
A legjobb, ha sorrentói citromból készül. Ha nem találunk ilyet, a biopiacon beszerezhetünk tizenkét másmilyen kezeletlen citromot, melyet vékonyan meghámozunk, belülről kikapargat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöld-almát, a kivit és a banánt meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe töltjük. Belefacsarjuk a zöld citrom levét, hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat és a céklát meghámozzuk, megmossuk és felaprítjuk. A céklákat apró kockákra, a répákat vékony karikákra. Ha van hámozó késünk, a répát megpróbálhatjuk vékony karikákra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSterilizáljuk az üvegeket, amibe tölteni akarjuk. Először is nagyon forró vízben mossuk ki őket, utána 160 fokon a sütőben 10-15 percig szárítsuk. Hagyjuk kihűlni őket. Az összes...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű