2 db sárgarépa
3 dl joghurt
20 ml habtejszín
1 ek vaj
1 ek méz
1 csipet chili
1 csipet szerecsendió
A répákat megpucoljuk, lereszeljük, és kevés vajon megpároljuk, adunk hozzá mézet, és karamellizáljuk.
Hagyjuk meghűlni.
A joghurttal és a tejszínnel összeturmixoljuk, majd megfűszerezzük chilivel és szerecsendióval.
A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát. Ebből a menn...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 kg cukrot 2 liter vízzel sziruppá főzünk. Beletesszük a többi hozzávalót. 2 napig áztatjuk. Tüllön átszűrjük. Hűtőben tároljuk. 1:5 arányban hígítjuk
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: KönnyűA fogasfilét megtisztítjuk, négy darabra szeljük és sózzuk. A vajon a felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadva sütjük. sózzuk, borsozzuk és liszttel megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű