6 tojássárgája
• 30 dkg porcukor
• 5 dl tejszín
• 3 dl vodka
• 3 vaníliarúd
A tojáslikőrhöz fölforrósítunk 4 dl tejszínt a félbevágott vaníliarudakkal együtt. Habosra keverjük a tojássárgákat a maradék tejszínnel és a porcukorral. A forró tejszínt folytonos keverés közben apránként a tojássárgához öntjük, majd az egészet visszatéve a tűzre, kis lángon kézi habverővel keverve besűrítjük. (Ezt a műveletet végezhetjük gőz fölött is.)
Amikor a sodó kihűlt, hozzáöntjük a vodkát, elkeverjük, majd a kész likőrt üvegbe szűrjük. Hűtőben tároljuk.
Tipp: a tojáslikőrt lehet alapnak tekinteni, további ízesítéssel más-más likőrt készíthetünk belőle. A forró tejszínben feloldhatunk instant kávét, vagy kevés marcipánt és mandulaaromát, vagy őrölt fahéjat. Ha karamelllikőrt szeretnénk, akkor használjunk kristálycukrot, karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel, amikor föloldódott benne, tovább dolgozunk a recept szerint.
A barackot meghámoztam, összeturmixoltam, feltettem főni a vízzel és a citromsavval együtt, majd bele a cukor. Forrástól közepes lángon még kb öt percig főztem. Csírátlanított üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Forrald fel a vizet, majd hagyd hűlni egy kicsit (kb. 80˚C-ra – zöld teához ez az ideális hőmérséklet) – ekkor tedd bele a zöld teafiltert, hagyd őket ázni max. 3 percig. Utána...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1 kg málna 1 kg cukor 10 dl pálinka (törköly vagy vegyes gyümölcspálinka)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat meghámozzuk, feldaraboljuk, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a citromok levét illetve a cukrot, majd annyi vízben puhára főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű