60 ml kókusztej
1,5 dl ananászlé
1/4 vaníliarúd
1 csésze tört jég tejszínhab
Forró nyári estéken jólesik finom gyümölcsös koktélt kortyolgatni, amelyet alkohollal és anélkül is készíthetünk. Az előbbi esetben nagy melegben szerencsésebb, ha long drink típusú koktélt választunk, amelyben kevesebb az alkohol.
Kikaparjuk a vaníliarúd belsejét.
Shakerben összerázzuk a kókusztejet az ananászlével, a vaníliával és a tört jég felével. Koktélos pohár aljára szórjuk a többi jeget, ráöntjük a kókuszos ananászlét. Tejszínhabot nyomunk vagy kanalazunk a tetejére, és ananászszelettel, lime-karikával díszítjük. Szívószállal kínáljuk.
Egy lábasban forrásig melegítjük a vizet, majd épp mikor felforrna, elzárjuk alatta a lángot. Beleöntjük a cukrot. és addig kevergetjük fakanállal, amíg teljesen elolvad. Ezután ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tálba, tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk, erre pakoljuk a kockacukrot. Öntsük le jó erős rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket. Egy tálba tesszük a citromfüvet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojássárgáját a porcukrot és 1 dl tejszínt elkeverünk. A maradék tejszínt a csokoládéval, vanilia kivonattal és a kávéval felforrósítjuk. Hozzá öntjük a tojásos keverékket és folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű