60 ml kókusztej
1,5 dl ananászlé
1/4 vaníliarúd
1 csésze tört jég tejszínhab
Forró nyári estéken jólesik finom gyümölcsös koktélt kortyolgatni, amelyet alkohollal és anélkül is készíthetünk. Az előbbi esetben nagy melegben szerencsésebb, ha long drink típusú koktélt választunk, amelyben kevesebb az alkohol.
Kikaparjuk a vaníliarúd belsejét.
Shakerben összerázzuk a kókusztejet az ananászlével, a vaníliával és a tört jég felével. Koktélos pohár aljára szórjuk a többi jeget, ráöntjük a kókuszos ananászlét. Tejszínhabot nyomunk vagy kanalazunk a tetejére, és ananászszelettel, lime-karikával díszítjük. Szívószállal kínáljuk.
Az almát és narancsot mosd meg, és szeleteld fel. A cukron (édesítőn) kívül minden mehet egy lábosba, öntsd fel a vízzel, és alacsony lángon főzd kb 2 órát. De ha hármat fő, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a fenti hozzávalókat. 1 szem epret vágunk a tetejére “dísznek”.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKeverje össze a feldarabolt és előkészített hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálban, sok jégkockával szervírozza.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, elkeverem benne a hozzávalókat, azonnal forrón fogyasztom
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű