1 nagy csirkemell t 6 részre vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál narancslekvár
1 narancs héja és leve
1 narancs szeletekre bontva
1 evőkanál vaj
3 dl. csirke alaplé
só, bors
A csirkemellfiléket megsózzuk, megborsozzuk.
A narancslekvárt, a zúzott fokhagymát és a vajat egy tálban összekeverjük, ezzel bekenjük a filéket, majd tepsibe helyezzük. 3 dl. csirkealaplevél felöntjük, alufóliával lefedjük és 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a narancslevet és a reszelt narancshéjat összekeverjük, 10 perc után levesszük az alufóliát, felöntjük a narancslével és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezt követően már kínálhatjuk is.
Először a gombát,piros kaliforniai paprikát, fenyőmagot és a hagymát olivaolajon átfuttattam, utána a sózott,csíkokra vágott csirkemellet adtam hozzá,kérgesre sütöttem, megszórtam...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük az aprított bazsalikommal, az aprított fokhagymával, hagymával az ecettel, valamint a só és bors felév...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat megmossuk, és a kedvenc fűszerkeverékünkkel beszórjuk, sózzuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, egy tálba tesszük, befűszerezzük,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, jut idő az előkészületekre. A húst megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A tejszínt egy ke...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes