1 nagy csirkemell t 6 részre vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál narancslekvár
1 narancs héja és leve
1 narancs szeletekre bontva
1 evőkanál vaj
3 dl. csirke alaplé
só, bors
A csirkemellfiléket megsózzuk, megborsozzuk.
A narancslekvárt, a zúzott fokhagymát és a vajat egy tálban összekeverjük, ezzel bekenjük a filéket, majd tepsibe helyezzük. 3 dl. csirkealaplevél felöntjük, alufóliával lefedjük és 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a narancslevet és a reszelt narancshéjat összekeverjük, 10 perc után levesszük az alufóliát, felöntjük a narancslével és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezt követően már kínálhatjuk is.
A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni tesszük (lassú tűzőn). A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelni, hozzá adni az apróra vágott gomba szárakat, tovább párolni, míg a leve elfő, majd a 4 darab csirkemájat felaprítani és a gombás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált pulykahúst dolgozzuk össze a tojással, a csirkés Delikáttal és a zsemlemorzsával. Tegyük A masszából gyúrjunk diónyi nagyságú gombócokat, kb. 30 db-ot. félre 5-6 percre....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és az ananászt felkockázzuk, a csirkemell filét megmossuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. 2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű