Családireceptkönyv.hu

Fűszeres csirkeszárnyak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny
1 teáskanálnyi koriander
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
0,2 dl olívaolaj

A szószhoz:

3 dkg vaj
1 teáskanálnyi koriander
1 lime leve és reszelt héja
3 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsompüré

Elkészítés:


A szárnyakat egy tálba tesszük, az olajba keverjük a fűszereket és átkenjük vele. Legalább 3 órán át hagyjuk pácolódni. A húsokat forró olajban kisütjük. A szósz hozzávalóit egy tálba tesszük és felmelegítjük, majd beleforgatjuk a húsokat, két-három percig lassú tűzön pároljuk és már kínálhatjuk is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt csirkecomb rizs körettel
Párolt csirkecomb rizs körettel

A húsokat le tisztítom, majd folyó víz alatt le mosom konyha készre, és felrakom főni simán vízben, hozzá öntöm az olajat, sót, borsot, vegetát, és azzal együtt főzöm 25-percig, fe...

Elkészítési idő: 10-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög pácolt csirke
Görög pácolt csirke

Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapros túróval töltött csirkemellfilé
Kapros túróval töltött csirkemellfilé

A csirkemellet kinyitogatjuk és sózzuk, borsozzuk. Alaposan megütögetjük. A túrót fűszerezzük, a fokhagymát finomra vágjuk, a kaporral együtt és a túróhoz adjuk. Adunk hozzá egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk