1 kg csirkeszárny
1 teáskanálnyi koriander
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
0,2 dl olívaolaj
A szószhoz:
3 dkg vaj
1 teáskanálnyi koriander
1 lime leve és reszelt héja
3 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsompüré
A szárnyakat egy tálba tesszük, az olajba keverjük a fűszereket és átkenjük vele. Legalább 3 órán át hagyjuk pácolódni. A húsokat forró olajban kisütjük. A szósz hozzávalóit egy tálba tesszük és felmelegítjük, majd beleforgatjuk a húsokat, két-három percig lassú tűzön pároljuk és már kínálhatjuk is.
A húsokat le tisztítom, majd folyó víz alatt le mosom konyha készre, és felrakom főni simán vízben, hozzá öntöm az olajat, sót, borsot, vegetát, és azzal együtt főzöm 25-percig, fe...
Elkészítési idő: 10-percKeverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz...
Elkészítési idő:A csirkemellet kinyitogatjuk és sózzuk, borsozzuk. Alaposan megütögetjük. A túrót fűszerezzük, a fokhagymát finomra vágjuk, a kaporral együtt és a túróhoz adjuk. Adunk hozzá egy k...
Elkészítési idő: