1 kg krumpli
20 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
3 szál újhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
A bacont csíkozd vagy kockázd fel. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg. A krumpli héját kapargasd le, mosd meg, vágd kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon párold öt percig. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy-két kanál vizet, és folyamatosan kevergesd.
Egy tűzálló edényt alaposan kenj ki a bacon zsírjával, és tedd bele a krumplit. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Told a sütőbe, és 180 fokon pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt. Utána keverd hozzá a bacont, majd rakd rá a sajtot, és tedd vissza a sütőbe öt percre. Ha a sajt ráolvad, ki is veheted. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg az apróra vágott hagymával.
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megsózzuk, feltesszük főni. Ha a burgonya megfőtt a vizet csak annyira öntjük le róla, hogy kb. két ujjnyi víz maradjon benne, m...
Elkészítési idő:A hagymát vajon meg párolom, majd a többi össze tevőt adom hozzá ezek gyakorlatilag bármi lehet, gomba zöldségek csirkehús rizst hozzá adva tovább pirítom.Majd felöntöm annyi ala...
Elkészítési idő:Tisztítsuk meg a hagymát és a répát majd reszeljük le. Tisztítsuk meg a burgonyát és szeleteljük karikákra. A hagymát és a répát pirítsuk meg forró olajban, hagyjuk kihűlni és adju...
Elkészítési idő: