1 kg krumpli
20 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
3 szál újhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
A bacont csíkozd vagy kockázd fel. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg. A krumpli héját kapargasd le, mosd meg, vágd kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon párold öt percig. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy-két kanál vizet, és folyamatosan kevergesd.
Egy tűzálló edényt alaposan kenj ki a bacon zsírjával, és tedd bele a krumplit. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Told a sütőbe, és 180 fokon pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt. Utána keverd hozzá a bacont, majd rakd rá a sajtot, és tedd vissza a sütőbe öt percre. Ha a sajt ráolvad, ki is veheted. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg az apróra vágott hagymával.
A tésztához A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük. Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró kariká...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd felkarikázzuk. A kolbászt is karikára vágjuk. Egy tepsi vagy tűzáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott és felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk. Az apró kockákra darabolt húst rádobjuk és kissé megpirítjuk. Felengedjük 3 dl vízzel és a MAGGI Tésztás fortélyok Milá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű