menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós sült újkrumpli olvadó sajttal


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
20 dkg bacon
10 dkg cheddar sajt
3 szál újhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors

Elkészítés:


A bacont csíkozd vagy kockázd fel. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg. A krumpli héját kapargasd le, mosd meg, vágd kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon párold öt percig. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy-két kanál vizet, és folyamatosan kevergesd.

Egy tűzálló edényt alaposan kenj ki a bacon zsírjával, és tedd bele a krumplit. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Told a sütőbe, és 180 fokon pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt. Utána keverd hozzá a bacont, majd rakd rá a sajtot, és tedd vissza a sütőbe öt percre. Ha a sajt ráolvad, ki is veheted. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg az apróra vágott hagymával.

Ropogós sült újkrumpli olvadó sajttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta
Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

A tésztához A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük. Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró kariká...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd felkarikázzuk. A kolbászt is karikára vágjuk. Egy tepsi vagy tűzáll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Milánói rakott burgonya
Milánói rakott burgonya

A meghámozott és felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk. Az apró kockákra darabolt húst rádobjuk és kissé megpirítjuk. Felengedjük 3 dl vízzel és a MAGGI Tésztás fortélyok Milá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bolgár rizses hús
Bolgár rizses hús

A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk