1 hagyma
2 zöld paprika
1 kaliforniai paprika
1 cukkini
1 padlizsán
20 dkg zöld bab
20 dkg meghámozott burgonya
10 dkg koktélparadicsom
zeller levél
friss petrezselyemzöld
olaj
só, bors
A zöldségeket a paradicsom kivételével meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük és kevés vizet öntünk rá, nem kell ellepje. Adunk hozzá egy kevés olajat is. Fűszerezzük és hagyjuk párolódni. Mikor elfőtték a levüket, hozzáadjuk a felvagdosott koktélparadicsomokat és a felaprított zeller és petrezselyemzöldet. Hagyjuk még párolódni, egészen addig amíg sűrű szaft lesz alatta és a zöldségek egészen puhák lesznek, ezt követően levehetjük a tűzről.
A tejet meglangyosítjuk,1 dl kimerünk belőle,az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés porcukrot hozzáadunk, kb.15 perc alatt fölfuttatjuk. Ez semmi bonyolultat nem jelent, mindössze...
Elkészítési idő: 2 óra 40 perc Nehézség: KönnyűKevés olívaolajon a hagymát kockára vágva megpirítjuk. Majd a húst utánaküldjük, sózzuk, borsozzuk - így addig sütjük, míg a hús kicsit ki nem fehéredik. Majd 4 cs ch...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk. Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt. Ha a ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű