Hozzávalók (egy 25 x 25 cm-es formához):
30 dkg jó minőségű étcsokoládé
4 tojás
25 dkg vaj
15 dkg lágy barna nádcukor
15 dkg liszt
2 evőkanál likőr vagy rum.
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd kihűtjük. (De semmiképp sem szabad újra megszilárdulnia.)
A tojásokat habosra, krémesre keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a az olvasztott csokoládét, a likőrt, végül beleforgatjuk a lisztet.
A tésztát ezután egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. (Ha túl hamar sülne a teteje, alufóliával letakarjuk.) A kész sütemény belül kicsit puha marad. Nem jó, ha teljesen szárazra sütöd. Fagylalttal, tejszínhabbal vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.
Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk tejet egy lábasban, majd adjuk hozzá a búzadarát, főzzük, míg besűrűsödik. Húzzuk le a tűzről. Egy tálban keverjük össze a tojá...
Elkészítési idő: 25+20 perc Nehézség: KönnyűA ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük. A málnából és a ribizliből teszünk félre díszítéshez, a többi ribizlit leszedjük a száráról és a málnával együtt áttörjük. A tojássárgákat a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat - a csoki kivételével - összedolgozzuk, majd a hűtőben vagy fagyasztóban pihentetjük kb. 20 percet. Folpack segítségével rudacskákat hengergetünk. (7 db lesz, ha kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű