Hozzávalók (egy 25 x 25 cm-es formához):
30 dkg jó minőségű étcsokoládé
4 tojás
25 dkg vaj
15 dkg lágy barna nádcukor
15 dkg liszt
2 evőkanál likőr vagy rum.
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd kihűtjük. (De semmiképp sem szabad újra megszilárdulnia.)
A tojásokat habosra, krémesre keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a az olvasztott csokoládét, a likőrt, végül beleforgatjuk a lisztet.
A tésztát ezután egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. (Ha túl hamar sülne a teteje, alufóliával letakarjuk.) A kész sütemény belül kicsit puha marad. Nem jó, ha teljesen szárazra sütöd. Fagylalttal, tejszínhabbal vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt, és vajjal kenj ki egy kuglófformát, liszt helyett szórd meg egy evőkanál kakaóporral. Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Olvaszd f...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A meggyszemeket vegyük félbe, a jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyób...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű