menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
egy evőkanál cukor
1 tojássárgája
3-4 evőkanál olaj

olaj
porcukor
fahéj

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk fahéjas porcukorral. Feltekerjük, majd 1,5 cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 200 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

Fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lakatos
Puha tejes kifli
Puha tejes kifli

1 óra kelesztés. formázás, sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fehér kenyér 2017.04.24-25.
Fehér kenyér 2017.04.24-25.

Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tettem és kézi robotgéppel simára kevertem. Tetejét betakartam és 5 órát kelt konyhapulton. Hozzászitáltam a többi lisztet és bekepc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Német parasztkenyér
Német parasztkenyér

1. Először készítsük el a kovászt. Az élesztőt morzsoljuk bele egy nagy tálba. Öntsünk hozzá 9.5 dl meleg vizet és 2 evőkanál cukrot, és keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha sonkás kifli
Puha sonkás kifli

A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk