Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
egy evőkanál cukor
1 tojássárgája
3-4 evőkanál olaj

olaj
porcukor
fahéj

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, és minimum fél órát hagyjuk kelni langyos helyen. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk fahéjas porcukorral. Feltekerjük, majd 1,5 cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 200 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

Fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Kanadai fahéjas csiga
Kanadai fahéjas csiga

A lisztet tálba öntjük, mélyedést készítünk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 4 dkg cukorral, és ráöntünk a langymeleg tejből (1-1,5 decit). Kicsit elkeverjük az éleszt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vajas kifli
Vajas kifli

Dagasztom a langyos tejben felfuttatott élesztővel , kelni hagyom. 6 részre osztom. Formázom, lekenem tojással. megint kelni hagyom,megszórom sóval, sütőben sütöm. Formázási tipp:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa dédi féle tejfölös
Sajtos pogácsa dédi féle tejfölös

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátcsökkentett mákos csiga
Szénhidrátcsökkentett mákos csiga

A tojást, túrót, édesítőt és vizet szépen elkeverjük, a nagyobb túrórögöket szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport és egynemű, rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk