Családireceptkönyv.hu

Grízes tészta


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg széles metélt
2 dl gríz
1,5 dl forró víz

olaj

Elkészítés:


A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük. A grízt 3 ek olajon lepirítjuk, majd ráöntjük a forró vizet, elkeverjük, lefedjük és 15-20 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Utána a tésztára szórjuk, jól elkeverjük és már tálalható is. Aki édesen szereti, tehet rá lekvárt, porcukrot. Aki sósan, annak csalamádét, savanyú uborkát kínálunk mellé.

Grízes tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Egy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesz­tőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szo...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sárgabarackos túrógombóc
Sárgabarackos túrógombóc

1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Slambuc
Slambuc

A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk