50 dkg széles metélt
2 dl gríz
1,5 dl forró víz
só
olaj
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük. A grízt 3 ek olajon lepirítjuk, majd ráöntjük a forró vizet, elkeverjük, lefedjük és 15-20 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Utána a tésztára szórjuk, jól elkeverjük és már tálalható is. Aki édesen szereti, tehet rá lekvárt, porcukrot. Aki sósan, annak csalamádét, savanyú uborkát kínálunk mellé.
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, kis olajon fehéredésig pirítjuk. Közben a fokhagymát átnyomjuk fokhagyma nyomón és hozzákeverjük. Ízesítjük sóval és borssal. Ha megpuhult h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és két evőkanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután 1 dl vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a tésztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásokat is. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszed...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zablisztet, vizet, tojást és az édesítőt összekeverjük. Forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat 10g kókuszolaj felhasználásával. A végén a 10g fehérjeport minimális ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű