50 dkg széles metélt
2 dl gríz
1,5 dl forró víz
só
olaj
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük. A grízt 3 ek olajon lepirítjuk, majd ráöntjük a forró vizet, elkeverjük, lefedjük és 15-20 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Utána a tésztára szórjuk, jól elkeverjük és már tálalható is. Aki édesen szereti, tehet rá lekvárt, porcukrot. Aki sósan, annak csalamádét, savanyú uborkát kínálunk mellé.
A tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű