Galuska:
25 dkg túró,8 dkg liszt, 2 tojás, kettéválasztva , 4 dkg búzadara, 2 dkg cukor
Meggyszósz
1/2 kg meggy, kimagozva , 3 dkg cukor , 2 dkg vaj , 1 ek. keményítő , csipet fahéj, 1 dl főzőtejszín
friss mentalevél
Első menetben a tésztát érdemes összedolgozni, a tojásfehérje kivételével, és a hűtőben pihentetni.
Nem kell neki sok, annyi pont elég, amíg a gyümölcsszósz elkészül.
Az pedig nem sok idő, a cukrot kissé megolvasztottam, rádobtam a meggyet, fahéjat, kicsit kevergettem, amíg levet nem engedett. Akkor még adtam neki 2 percet, nem kell ronggyá főzni, és nálam akkor került bele a menta.
A keményítőt feloldottam folyósra főzőtejszínnel,gyors kevergetés közben hozzáadtam a meggyhez és már le is kapcsoltam a lángot. A mentát kiszedtem, a vajat belekevertem, félretettem hűlni .
Aztán felvertem a fehérjét, óvatosan beleforgattam a túrós masszába, vizet forraltam, enyhén sóztam.
Amikor már jól forrt a főzővíz, kanállal galuskákat szaggattam bele a tésztából és miután felúsztak a víz tetejére, még kb. 2 percig főztem.
Érdemes egyet kihalászni és kettévágva megnézni, átfőtt-e a közepe is.
Aztán a kész galuskák mellé kanalazzuk a meggyet és már lehet is enni.
1. Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. 2. Megdinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát. 3. Ha megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem és dagasztó programon végig dolgoztatom.. Kivéve átgyúrom, majd kelesztőtálba téve 1 órát kelesztem. Ha megkelt 10 egyenlő részre vág...
Elkészítési idő: 180perc Nehézség: KönnyűBesamelmártás: Megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat. Amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergetjük. Egy másik serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször felrakok egy nagyobb fazékba vizet forrni, és elkezdem a krumplit hámozni, megmosom, fokhagyma reszelőn lereszelem, és a lisztel együtt összekeverem nokedliszerűre, és ha...
Elkészítési idő: 20-perc Nehézség: Közepes