Tészta: /nagyobb muffinformában 28 db lesz belőle/
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tojássárgája
reszelt citromhéj
vanília
só
egy teáskanál sütőpor
Krém:
1/2 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál mascarpone
gyümölcsök
tortazselé
A tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk. Amíg elkészítjük a krémet, addig a tésztát a hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a muffinformába helyezzük, úgy, hogy a pereme kb 1 cm magas legyen. Villával megszurkáljuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. A pudingporból, tejből, cukorból a csomagolás szerint pudingot készítünk. Ha langyosra hűlt, beledolgozunk 3 evőkanál mascarponet. A krémmel megtöltjük a tortácskákat, majd ráhelyezzük a gyümölcsdarabkákat. Tortazselét készítünk, és a gyümölcsöt bevonjuk vékonyan.
A vajat/margarint robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat is. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lágy hozzávalókat keverjük össze alaposan egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a darabos, végül a száraz összetevőket. Vajazzuk ki a tortaformát, öntsük bele a masszát, és 175 fokon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű