1 kacsa
só
majoranna
A kacsát feldarabolom, sóval, majorannával bedörzsölöm. Tepsibe rakom, öntök alá kb 1,5 dl vizet, majd letakarom alufóliával és 210-220 fokon kb másfél órát párolom a sütőben. Megnézem, ha megpuhult, akkor leveszem a fóliát és minden oldalát még legalább 15 percig pirítom 230 fokon.
Az egész csirkét, a szárnyas fűszer sóval, jól bedörzsölöm,és 1 órát hagyom piheni, hogy érlelődjön össze. Közbe a burgonyát hasábra vágom,hagymát nagyobb cikkekbe,paprikát vastaga...
Elkészítési idő: 100 min Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket hosszában kettévágom, a medalionokat levágom, és más alkalomra (pl. levesbe) elrakom. 2. Sózom, borsozom, majd vékony pengéjű késsel 6-7 mélyebb zsebet kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű