1 kg burgonya
1 db hagyma
só
bors
őrölt paprika
olaj
50 dkg fodros nagykocka
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadom a krumplit, összekeverem, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, puhára főzöm. Közben kifőzöm a kockatésztát, leöblítem hideg vízzel, elkeverem pár kanál olajjal. Ha megfőtt a krumpli, egy részét krumplinyomóval összetöröm, a többi részét hagyom jó szaftosan, majd hozzákeverem a kifőtt tésztához. Utánasózom, borsozom, és finom savanyúsággal kínálom.
Tkp. készítek egy paprikás krumplit és összekeverem a tésztával, sokkal egyszerűbb mint a másik módja.
1. A tojások sárgáját különítsük el a fehérjétől. A három tojássárgájához adjuk hozzá az előzőleg turmixgépben összemixelt sajtot (vagy túrót) majd adjuk hozzá a sót és a cukrot is...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pulykamellet csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, sózom. (Csak a húst sózom meg, a többit már nem, a feta úgyis elég sós.) Amikor már puha a hús, akkor a kockára vágott cukkini...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűFolyadékot langyosítani, a kenyérsütőgép üstjébe önteni,bele a só, cukor, olaj, ecet, erre a liszt melybe belekevertük a sikért, a közepén kis lyukat vájni és ebbe morzsolni az éle...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűA 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk, hozzáöntünk 3 dl vizet, 2 dl tejet és a MAGGI Tésztás fortélyok Bolognai spagetti alapot, majd egy percig főzzük. A 15 dkg nyers tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű