1 kg burgonya
1 db hagyma
só
bors
őrölt paprika
olaj
50 dkg fodros nagykocka
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadom a krumplit, összekeverem, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, puhára főzöm. Közben kifőzöm a kockatésztát, leöblítem hideg vízzel, elkeverem pár kanál olajjal. Ha megfőtt a krumpli, egy részét krumplinyomóval összetöröm, a többi részét hagyom jó szaftosan, majd hozzákeverem a kifőtt tésztához. Utánasózom, borsozom, és finom savanyúsággal kínálom.
Tkp. készítek egy paprikás krumplit és összekeverem a tésztával, sokkal egyszerűbb mint a másik módja.
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és a zsirt, sózzuk és jól összedolgozzuk. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szob...
Elkészítési idő: 30' Nehézség: Könnyű