6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
5 dkg élesztő
80 dkg liszt
2 csapott kk só
(ízlés szerint esetleg tört burgonya, étolaj)
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.
A tésztát kifőzöm, a sonkát felkockázom. Kevés olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát, majd a sonkát, megpirítom, majd belerakom a spenótot is. Amikor összeesett,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Fogunk egy jénait, és beleteszünk két palacsintát. 2. Erre tesszük a felkarikázott tojást és kolbászt. 3. Vegetát hintünk rájuk, majd újabb két palacsintát rakunk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő: 10 perc dagaszt Nehézség: Közepes