kb. 350 g liszt (Graham liszt)
1 evőkanál vaj
1 teáskanál só
1 csésze langyos tej (kb. 1,5-2 dl)
1 teáskanál ecet
1 csipetnyi cukor
Elkészítés:
Egy tálba teszem a vajat és a langyos tejet és addig keverem, míg a vaj felolvad a tejben. Ehhez szitálom hozzá a lisztet, sót, csipetnyi cukrot és az ecetet. Jól összedolgozom, hogy olyan tésztát kapjak, hogy elváljon a tál falától és a kezemhez sem ragadjon már. Ha kell még liszt akkor adok hozzá.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát kinyújtom és belehelyezem a tepsibe, megszurkálom a tésztát villával. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem. kb 10 percig sütöm a tésztát.
Az újhagymát a zöld részével együtt vágjuk karikákra. A tésztát tegyük lobogva forró, sós vízbe. Egy nagy serpenyőben, amibe majd a tészta is belefér, melegítsük fel az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, kifőzöm benne a tésztát, majd hozzá-keverem a vaj felét. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek, a tojássárgáját a kétféle cukorral, a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. Forrásban lévő, sós vízben főzd meg a tésztát al dente. 2. Míg a tészta fő, készítsd el a szószt. 3. Egy robotgépben keverd össze a cottage cheese-t at átmosott bazsalikomleve...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű