kb. 350 g liszt (Graham liszt)
1 evőkanál vaj
1 teáskanál só
1 csésze langyos tej (kb. 1,5-2 dl)
1 teáskanál ecet
1 csipetnyi cukor
Elkészítés:
Egy tálba teszem a vajat és a langyos tejet és addig keverem, míg a vaj felolvad a tejben. Ehhez szitálom hozzá a lisztet, sót, csipetnyi cukrot és az ecetet. Jól összedolgozom, hogy olyan tésztát kapjak, hogy elváljon a tál falától és a kezemhez sem ragadjon már. Ha kell még liszt akkor adok hozzá.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát kinyújtom és belehelyezem a tepsibe, megszurkálom a tésztát villával. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem. kb 10 percig sütöm a tésztát.
Főzési idő: 4 perc Elkészítési javaslat: A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Ezután a tésztát kevés vajban megforgatjuk, Tálalja melegen a kedvenc mártásá...
Elkészítési idő: 4 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. 2 gerezd fokhagymát belekeverünk a tésztába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret/kiflit/zsemlét felvágjuk kisebb darabokra. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet is. A keveréket ráönjük a kenyérre/kiflire/zsemlére. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom, a fele cukor a sárgájába megy, a fele a fehérjébe (ebbe egy cseppnyi sót is lehet tenni a könnyebb habosodás érdekében). Mivel nekem nincs mixerem, ezért...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes