1/2 kg túró
40 dkg szélesmetélt
10-15 dkg sima fehér szalonna
150 g tejföl
ízlés szerint só
olaj a vízbe
A szalonnát apró kockákra vágom, és zsírjára sütöm, majd kiszedem a tepertőt egy tányérra.
A túrót villával összetöröm a tejfölt elkeverem.
A leszűrt zsír felét egy tálba öntöm.
A forrásban lévő vízbe sót és olajat teszek, jöhet bele a tészta.
A zsírra teszem a leszűrt tészta felét hozzáadom a fele túrót, sózom, összekeverem.
Megismétlem a tészta és a túró másik felével, jól összeforgatom.
Tálaláskor teszem rá a tejfölt.
Az élesztőt és a mézet keverjük el az állott víz felében. Halmozzuk kupacba a lisztet és a sót. Csináljunk egy kis mélyedést a közepén, és oda öntsük a vízben feloldott élesztőt. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, 2 dl langyos tejet és megfelelő mennyiségű lisztet összekeverve, kovászt készítünk, és meleg helyen kelesztjük. A deszkára vagy tálba kimérünk 60 dkg lisztet, és belet...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűAz előrefagyasztott leveles tésztát kiengedjük. Ha szükséges, ki is nyújtjuk felengedés után. (kb. fél cm vastagságú legyen.) A tésztát 6 cm* 8 cm-es darabokra vágjuk, a darabkák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzöm. Ha megfőtt ,a vajjal együtt összetöröm. Langyosra hűtöm,hozzáadom a tojást ,a lisztet és összegyúrom. Akkor jó,ha nem ragad és szépen összeáll. Egy lágy tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű