1/2 kg túró
40 dkg szélesmetélt
10-15 dkg sima fehér szalonna
150 g tejföl
ízlés szerint só
olaj a vízbe
A szalonnát apró kockákra vágom, és zsírjára sütöm, majd kiszedem a tepertőt egy tányérra.
A túrót villával összetöröm a tejfölt elkeverem.
A leszűrt zsír felét egy tálba öntöm.
A forrásban lévő vízbe sót és olajat teszek, jöhet bele a tészta.
A zsírra teszem a leszűrt tészta felét hozzáadom a fele túrót, sózom, összekeverem.
Megismétlem a tészta és a túró másik felével, jól összeforgatom.
Tálaláskor teszem rá a tejfölt.
A hagymat aprora vagom es uvegersre parolom. Hozzateszem a hust,sot,borsot,piros paprikat,leves kockat. Felontom keves vizzel es puhara parolom. Amikor a hus szinte puha, akkor...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűZöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz útifűmag őrleményt elkeverjük a langyos vízbe,hogy zselés álagú legyen.Majd a többi hozzávalót kimérjük majd hozzá adjuk a zselés útifűmag őrleményt is és kb.10-15 percig dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes