0.5 kg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek zsemlemorzsa (vagy dara)
0.5 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
cukor,vaníliás cukor, citromhéj mehet bele ízlés szerint.
Nagyon laza, könnyű lesz.
elkészítés A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük fél órát a hűtőben. A tésztát tíz egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett mu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, erre tesszük a szintén kockákra vágott pulykahúst, és picit együtt pirítjuk. Rátesszük a mustárt és a tárkonyt, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát elkészítem és fél óráig állni hagyom, majd kisütöm a palacsintákat az alapreceptben leírtak alapján. A krémet is elkészítem. A tojásokat szétválasztom, a sárgájához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból összeállítjuk a palacsintatésztát és csomómentesre elkeverjük. A tésztát átszűrjük nehogy elduguljon a roti jala csurgató bögre. A bögrét egy kis tálja helyezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű