25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
csipet só
1 db tojás
3 ek porcukor
1 cs vaniliás cukor
2 dl tejföl
olaj a sütéshez
A hozzávalókat összeállítjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk – a közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Forró olajban kisütjük, porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
1 brokkoli kb 250 g tészta 400 ml tej kis doboz tejföl sajtszósz alap a sűrítéshez (sajtszósz helyett:1 evőkanál lisztet elkeverek a tejfölben + sajtot reszelek bele) 2 gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHúsgombóc: Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpirítjuk. A zsemlét beáztatjuk, a húshoz adjuk a tojással és a füszerekkel. A kihűlt hagymát, fokhagymát szintén a húshoz adju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát forrásban lévő vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolv...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes