1 kg marhacomb
3-4 fej hagyma
fokhagyma
paradicsomsűrítmény
1 db paprika
1 db paradicsom
só
bors
olaj
A hagymát megdinsztelem olajon, majd hozzáadom a felkockázott húst. Megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel. Adok hozzá egy-két kanál paradicsomsűrítményt, fokhagymát, egy db paprikát és paradicsomot. Többször felöntöm főzés közben vízzel, így sűrűsödik a leve. Közben kiszaggatom a nokedlit, majd a pörköltet finom savanyúsággal tálalom.
A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 2-2,5A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 3-óraFőzze meg a rizst ( 1 egység rizshez 2 egységnyi vízzel) : 10 percig erős lángon, majd további 10 percig lefedve, levéve a tűzről. Készítse el a pácot: Keverje el a 3 ek cukrot 3...
Elkészítési idő: