Családireceptkönyv.hu

Tatár bifsztek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


marhafelsál
tojássárgája
vöröshagyma
mustár
pirosarany
petrezselyem
bors

fokhagyma
olaj

Elkészítés:


A marhafelsált kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, pirosaranyat, borsot, sót, olajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is.

Apróra vágott petrezselyemmel vagy hagymával díszítve, pirítóssal tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek.

Tatár bifsztek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mrs Smith
Omlós marha steak-csíkok hosszan “főzve”
Omlós marha steak-csíkok hosszan “főzve”

A húst bizony le kell pucolni: lenyesegetni az inas meg nyunyis (szakszó :D ) részeket róla, aztán – na ez szívás – felvágni tinédzser kisujjnyi csíkokra. :D Mert megnéztem, Anya k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: tamás
GULYÁS LEVES ROMÁSAN
GULYÁS LEVES ROMÁSAN

A vöröshagymát megpucoljuk majd kettévágjuk, felszeleteljük eközben egy lábasban zsíradékot melegítünk majd hozzáadjuk a hagymát üvegesre pirítjuk, amíg pirul felkockázzuk a marha...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Boeuf bourguignonne
Boeuf bourguignonne

A húst 2 cm-es, a megtisztított sárgarépát 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálba összekeverjük a szemes borssal, babérlevéllel és a kakukkfűvel és ráöntjük a bort. Egy éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
borjú húsról amit tudnom kell
borjú húsról amit tudnom kell

A híres osztrák bécsi szelet is borjúhúsból készül. Ennek a finom ételnek nagyon egyszerű az elkészítése: Személyenként 18-23 dkg-os hússzeletet veszünk. Szép vékonyra klo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk