marhafelsál
tojássárgája
vöröshagyma
mustár
pirosarany
petrezselyem
bors
só
fokhagyma
olaj
A marhafelsált kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, pirosaranyat, borsot, sót, olajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is.
Apróra vágott petrezselyemmel vagy hagymával díszítve, pirítóssal tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek.
A húst bizony le kell pucolni: lenyesegetni az inas meg nyunyis (szakszó :D ) részeket róla, aztán – na ez szívás – felvágni tinédzser kisujjnyi csíkokra. :D Mert megnéztem, Anya k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk majd kettévágjuk, felszeleteljük eközben egy lábasban zsíradékot melegítünk majd hozzáadjuk a hagymát üvegesre pirítjuk, amíg pirul felkockázzuk a marha...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst 2 cm-es, a megtisztított sárgarépát 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálba összekeverjük a szemes borssal, babérlevéllel és a kakukkfűvel és ráöntjük a bort. Egy éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA híres osztrák bécsi szelet is borjúhúsból készül. Ennek a finom ételnek nagyon egyszerű az elkészítése: Személyenként 18-23 dkg-os hússzeletet veszünk. Szép vékonyra klo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű