menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kanál cukor
1 mokkáskanál só
2 dl langyos víz
4-5 evőkanál olaj
oregano
bazsalikom

Elkészítés:


1 dl langyos cukros vízben elmorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. Felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez. Teszünk bele 1 mokkáskanálnyi sót, még 2 dl langyos vizet, 2-3 ek olajat.. Összegyúrjuk, majd ha szépen összeáll, még 2 ek olaj, fűszerezhetjük oreganoval, pirospaprikával és\vagy bazsalikommal. 6 percig dagasztjuk. Kb 45 perc alatt szépen megkel. Kettévesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük paradicsommártással, szórunk rá reszelt sajtot, majd sonkát, gombát, kukoricát, hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint. Majd ismét sajt, és mehet a sütőbe 200 fokon kb. 25-30 percre.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gnocchi
Gnocchi

krumplikat mosd át jó alaposan, vágd mindet félbe, majd tedd egy nagyobb lábosba őket, öntsd fel hideg vízzel, és így tedd fel a tűzre. Főzd puhára a krumplikat, majd egyesével sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta
Bazsalikomos-tonhalas tésztasaláta

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fűszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifőtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar szalonnás sajtos tészta
szalonnás sajtos tészta

A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm. A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Papusa
Papusa

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk