50 dkg finomliszt
1 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kanál cukor
1 mokkáskanál só
2 dl langyos víz
4-5 evőkanál olaj
oregano
bazsalikom
1 dl langyos cukros vízben elmorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. Felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez. Teszünk bele 1 mokkáskanálnyi sót, még 2 dl langyos vizet, 2-3 ek olajat.. Összegyúrjuk, majd ha szépen összeáll, még 2 ek olaj, fűszerezhetjük oreganoval, pirospaprikával és\vagy bazsalikommal. 6 percig dagasztjuk. Kb 45 perc alatt szépen megkel. Kettévesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük paradicsommártással, szórunk rá reszelt sajtot, majd sonkát, gombát, kukoricát, hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint. Majd ismét sajt, és mehet a sütőbe 200 fokon kb. 25-30 percre.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyát alapos mosás után héjastól sütőpapírral vagy alufóliával borított tepsire rakosgatjuk, bő 1 óra alatt puhára sütjük. Még melegen megh...
Elkészítési idő: 60 perc / előké Nehézség: KözepesA lángos készítéséhez először is futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy fél teáskanál cukorral és egy evőkanál liszttel. Közben szitáld egy tálba a maradék lisztet a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSós vízbe megfőzzük a tészta. Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített parad...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Majd a lisztet belekeverjük, és könnyű tésztát gyúrunk belőle....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz