50 dkg finomliszt
1 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 kanál cukor
1 mokkáskanál só
2 dl langyos víz
4-5 evőkanál olaj
oregano
bazsalikom
1 dl langyos cukros vízben elmorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. Felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez. Teszünk bele 1 mokkáskanálnyi sót, még 2 dl langyos vizet, 2-3 ek olajat.. Összegyúrjuk, majd ha szépen összeáll, még 2 ek olaj, fűszerezhetjük oreganoval, pirospaprikával és\vagy bazsalikommal. 6 percig dagasztjuk. Kb 45 perc alatt szépen megkel. Kettévesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük paradicsommártással, szórunk rá reszelt sajtot, majd sonkát, gombát, kukoricát, hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint. Majd ismét sajt, és mehet a sütőbe 200 fokon kb. 25-30 percre.
krumplikat mosd át jó alaposan, vágd mindet félbe, majd tedd egy nagyobb lábosba őket, öntsd fel hideg vízzel, és így tedd fel a tűzre. Főzd puhára a krumplikat, majd egyesével sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fűszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifőtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm. A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű