menu

Családireceptkönyv.hu

Sacher torta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: /22 cm-es tortaformához/
6 tojás
12 dkg vaj
8 dkg porcukor
12 dkg legalább 74 %-os csokoládé
15 dkg kristálycukor
12 dkg finom liszt

15 dkg állati tejszín
15 dkg 74 %-os csokoládé

baracklekvár

Elkészítés:


A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a két masszát óvatosan összekeverjük. Közben beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd 170 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
A ganache krémhez a tejszínt felforraljuk, majd főzés nélkül beletördeljük a csokoládét, addig keverjük, amíg elolvad, szép egyneművé válik. Hűtőben hagyjuk kicsit meghúzni. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük felmelegített baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, majd bevonjuk a csokoládékrémmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a két masszát óvatosan összekeverjük. Közben beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd 170 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
A ganache krémhez a tejszínt felforraljuk, majd főzés nélkül beletördeljük a csokoládét, addig keverjük, amíg elolvad, szép egyneművé válik. Hűtőben hagyjuk kicsit meghúzni. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük felmelegített baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, majd bevonjuk a csokoládékrémmel.

Sacher torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SZEDERTORTA
SZEDERTORTA

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
Párizsi krémes csokoládétorta
Párizsi krémes csokoládétorta

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet - összefőzöm. Sütőpapírral bélelt 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Áfonyás sajttorta - Amerikai
Áfonyás sajttorta - Amerikai

A kekszet törd össze vagy daráld le, majd keverd hozzá az olvasztott vajat. Egy 22-24 centi átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen terítsd szét benne a keksze...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Piskóta karika
Piskóta karika

- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 29 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, - A tojásfehérjéket a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. - F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk