Családireceptkönyv.hu

Sacher torta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: /22 cm-es tortaformához/
6 tojás
12 dkg vaj
8 dkg porcukor
12 dkg legalább 74 %-os csokoládé
15 dkg kristálycukor
12 dkg finom liszt

15 dkg állati tejszín
15 dkg 74 %-os csokoládé

baracklekvár

Elkészítés:


A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a két masszát óvatosan összekeverjük. Közben beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd 170 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
A ganache krémhez a tejszínt felforraljuk, majd főzés nélkül beletördeljük a csokoládét, addig keverjük, amíg elolvad, szép egyneművé válik. Hűtőben hagyjuk kicsit meghúzni. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük felmelegített baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, majd bevonjuk a csokoládékrémmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és a két masszát óvatosan összekeverjük. Közben beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd 170 fokon 1 óra alatt készre sütjük.
A ganache krémhez a tejszínt felforraljuk, majd főzés nélkül beletördeljük a csokoládét, addig keverjük, amíg elolvad, szép egyneművé válik. Hűtőben hagyjuk kicsit meghúzni. A kihűlt tésztát ketté vágjuk, megkenjük felmelegített baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, majd bevonjuk a csokoládékrémmel.

Sacher torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Ikeás mandulatorta
Ikeás mandulatorta

A svédek csodafinom mandulatortájának elkészítéséhez első lépésben kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját félretesszük a krémhez. A fehérjéket keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a csi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Diós torta
Diós torta

1. 3 tojást 2 kanál gyümölcscukorral 6 percen át keverek gépi segítséggel. Ehhez adom a lisztet, a reszelt diót és a keményítőt. 4 lapot készítek. 2. Éppen 6 perc kell a sütésnek...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Párizsi krémes csokitorta
Párizsi krémes csokitorta

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos ricotta torta
Narancsos ricotta torta

A tortaforma aljába sütőpapírt vágtam, nem kell széle legyen, elég, ha az alját befedi. A mandulát és a nyírfacukrot késes aprítóban finomra daráltam. Keverőtálba öntöttem, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk