25 dkg túró
1,5 dl tejszín
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 lapzselatin
10 dkg áfonya
10 dkg szeder
2 db nektarin
A tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a csomagolás szerint elkészített zselatint. Az áfonyát és szedret, kevés cukorral vagy mézzel összetörjük. A pohár aljára rakjuk a gyümölcsöt, majd túrókrém, most a nektarindarabok következnek, majd ismét túrókrém. Tetejét egész szederrel és áfonyával díszítjük.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, könnyű nyári desszert.
. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük. 2. A lisztet a sütőporral összekeve...
Elkészítési idő:A tészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és álla...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: