20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
4db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
pár szem szilva
csipet só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzákeverjük. Egy 25 x25 centis formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk a negyedekre vágott szilvával (természetesen bele is lehet forgatni). 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
1. Elkészítjük a piskótát, majd előkészülünk a csokis krém elkészítéséhez. 2. Szükséges hozzá 5 ek liszt, ½ l tej, ezt fokozatosan egymáshoz keverjük, majd főzzük, míg sűrű nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gyümölcsöt kell előkészíteni, mazsolát beáztatni, sárgabarackot és mandulát felvágni apró darabokra. Egy nagy tálba a lisztből egy-két kanálnyit a yümölccsel összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű